Results 1 to 13 of 13

Thread: laptop email help

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default laptop email help

    I have a very strange & frustrating problem that I need help with, this problem has only started a week ago (before which all was working just fine)
    I have a mac laptop & an ipad.
    I have several email addresses., same on both.

    My problem is I can send and receive on my ipad no problem,
    however, on one particular email address on my laptop I can't receive any mail.
    On this same email address I have trouble sending, here's the ridiculous part... the only way I can send is to set it up, press send wait a bit, then take the laptop off-line & off it goes - mail sent !!!!!!!!

    What is going on?

    If I click go to my mailbox tab up the top & go down the menu to get mail, this particular email mailbox is greyed out.

    Can anyone please help, I've looked online for solutions, but found nothing like my problem.

    Thanks in advance
    mistysix



Look Here ->
  • #2
    LSemmens
    lsemmens's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Rural South OZ
    Posts
    5,212
    Thanks
    3,736
    Thanked 2,656 Times in 1,314 Posts
    Rep Power
    1123
    Reputation
    44380

    Default

    I know nothing about Macs, but the name of the e-mail client and who the email address is with may assist. e.g. Outlook and gmail. Do you have other e-mail addresses in the same domain that work e.g. gmail?
    I'm out of my mind, but feel free to leave a message...

  • #3
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default

    Hi lsemmens,
    No I don't have gmail.
    That's the weird part, this particular email address works just fine on my ipad, but not on my laptop.
    Yet, my other email addresses work brilliantly on both !

    ....very frustrating

  • #4
    LSemmens
    lsemmens's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Rural South OZ
    Posts
    5,212
    Thanks
    3,736
    Thanked 2,656 Times in 1,314 Posts
    Rep Power
    1123
    Reputation
    44380

    Default

    I only used gmail as and example, rather than me guessing who you provider is, it would be easier if you could tell us a)what you email program is and which account is causing grief.

    e.g. (that means: FOR EXAMPLE) I have to set up hotmail accounts on Microsoft Outlook using dkifferent settings than I do gmail or yahoo email addresses.
    I'm out of my mind, but feel free to leave a message...

  • #5
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default

    I am with Telstra mail

  • #6
    LSemmens
    lsemmens's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Rural South OZ
    Posts
    5,212
    Thanks
    3,736
    Thanked 2,656 Times in 1,314 Posts
    Rep Power
    1123
    Reputation
    44380

    Default

    And how do you access it. By logging on to their website or using Outlook or Windows Mail
    I'm out of my mind, but feel free to leave a message...

  • #7
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default

    Quote Originally Posted by lsemmens View Post
    And how do you access it. By logging on to their website or using Outlook or Windows Mail
    sorry.... been away from computer...

    by outlook

  • #8
    LSemmens
    lsemmens's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Rural South OZ
    Posts
    5,212
    Thanks
    3,736
    Thanked 2,656 Times in 1,314 Posts
    Rep Power
    1123
    Reputation
    44380

    Default

    In the past when that has occurred to me (I'm on bigpond) deleting the account and setting it up again has fixed it. Go into Outlook Account settings and check to ensure that nothing has been change. You may be on a pop3 account or imap, so you may need to check with telstra on that front. (mine is imap, now, used to be pop3)
    I'm out of my mind, but feel free to leave a message...

  • #9
    Crazy Diamond
    Tiny's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Tasmania
    Age
    57
    Posts
    4,935
    Thanks
    8,210
    Thanked 3,613 Times in 1,899 Posts
    Rep Power
    1288
    Reputation
    52456

    Default

    Ok so you are using Outlook.

    3 days ago one of my addresses stopped working, it's a Live.com.au address.

    To fix it I did what lsemmens suggested, delete the account, which was set up as Pop3, & then add it again as an imap account.
    As lsemmens said; you will need to consult Telstra to see if your Telstra Email account can work as imap. If it only does POP3 then Outlook may no longer be able to access it?

    Telstra may know of the problem & be able to give you the exact fix for your account.

    Microsoft has been playing around with migrating which is affecting many people, It probably shouldn't be affecting your Telstra email address but then you never know?

    EDIT; Just remembered that, the Outgoing Server in the Microsoft Article linked above did not work for me, had to change to smtp-mail.outlook.com
    Last edited by Tiny; 31-10-16 at 03:15 PM.
    Cheers, Tiny
    "You can lead a person to knowledge, but you can't make them think? If you're not part of the solution, you're part of the problem.
    The information is out there; you just have to let it in."

  • #10
    Banned
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    12
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Reputation
    30

    Default

    the only difference in your laptop and mac maybe operating system, the solution which I find of every solution is installing new os. I do this everytime!

  • #11
    Senior Member joezep's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    SE Melbourne
    Posts
    771
    Thanks
    390
    Thanked 194 Times in 137 Posts
    Rep Power
    171
    Reputation
    1728

    Default

    Things are changing, got this email from Microsoft a few days ago but I had no problems.

    Last edited by joezep; 22-11-16 at 12:28 AM.

  • #12
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2016
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default

    Have tried using webmail? if it work in webmail the problem probably in the outlook, what is the version of your outlook?

  • #13
    Senior Member joezep's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    SE Melbourne
    Posts
    771
    Thanks
    390
    Thanked 194 Times in 137 Posts
    Rep Power
    171
    Reputation
    1728

    Default

    My version is Microsoft Office Professional Plus 2013

  • Members who have read this thread: 41

    Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •