Results 1 to 10 of 10

Thread: Car Stereo Freezing and Green Screen problem.

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2017
    Posts
    7
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default Car Stereo Freezing and Green Screen problem.

    Hi all.

    Recently bought a Ford Focus and it came with a non standard car stereo.

    The car stereo freezes a lot when selecting various options. Most of the time it will not play music from my SD card. Other times, when i select SD card the screen turns a green colour. I have to then power off/on and then it works again. It is now happening more frequently.

    After searching online (Alibaba), it seems i have a Chinese made car stereo with built-in Bluetooth, GPS (iGo), Games, TV Tuner, Rear Camera.... I have managed to restore it, but it hasn't helped. And, i don't know the factory reset code, so cannot factory reset it.

    Looks just like this one:


    Anyway, i have come to the conclusion that it needs a firmware re-install or update. I have no idea what the make and model is.

    Please can anyone assist me in getting firmware for the stereo according to the system information below:

    MCU/DVD/BT Ver: A4-USB131128 / 1014 / JQ_LM_505_2012_09_28_V01
    System: Windows CE 6.0
    App Ver: 20131205
    Boot Ver: 014b0000
    Flash size: 128M
    OS Ver: A4-CZGB0-130823-01-CE6-V2.2.6
    UUID: C7D0600C-DE3A-4113-5438-583042445F30

    I would be truly grateful for any help.

    Thanks in advance.

    ;-)
    Last edited by Numatic; 18-05-17 at 10:39 PM. Reason: Change



Look Here ->
  • #2
    Super Moderator
    mtv's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    15,290
    Thanks
    4,300
    Thanked 9,272 Times in 4,627 Posts
    Rep Power
    3022
    Reputation
    119970

    Default

    As per the site rules, do not start multiple threads on the same subject.

    I'll close your other thread.

  • The Following User Says Thank You to mtv For This Useful Post:

    Numatic (18-05-17)

  • #3
    Junior Member
    Join Date
    May 2017
    Posts
    7
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default

    Sorry.

  • #4
    Senior Member
    fromaron's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1,788
    Thanks
    133
    Thanked 379 Times in 213 Posts
    Rep Power
    250
    Reputation
    3705

    Default

    Did you try a different SD card?

  • #5
    Junior Member
    Join Date
    May 2017
    Posts
    7
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default

    Quote Originally Posted by fromaron View Post
    Did you try a different SD card?
    Yes i tried three different brand SD cards. They all work on my PC.

    Do you think i need to update firmware or restore it?

    BR

  • #6
    Premium Member
    SS Dave's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    North Canberra
    Age
    56
    Posts
    920
    Thanks
    2,078
    Thanked 588 Times in 260 Posts
    Rep Power
    284
    Reputation
    8102

    Default

    I know that you did not buy and fit this unit. Rip it out and toss it in the bin and get something better even a OEM unit is better quality than that piece of junk.

    Hereís my rant on this subject.


    You get what you pay for.

    Thatís the issue I see all the time customer says I can get a unit with all the fruit online for a quarter of the price or less why should I buy your brand name unit.

    When you have a problem there is a bricks and mortar place to go to.

    The retailer that sold it to you wants your repeat business by looking after you. When you have an issue most retailers (unfortunately not all) will bend over backwards to help a customer they sold it to as opposed to the online seller that can ONLY be contacted by EMAIL if you are lucky.

    The brand name companies have their name to look after with a reliable product and backup support. Have a look at most brands websites and you see a support tab with firmware updates and user manuals available for download for their products. Try that with your Chinese Winmark car audio brand.

    The R&D that went in to it and the testing the unit before itís released to the public. I know that Alpine and others sent preproduction units to their sales reps and staff for testing.

    When you see the inside of the no name unit it looks messy and poorly laid out compared to a brand name thatís neatly laid out and easy to trace PCB.

    Cheers

    SS Dave
    Old enough to know better, young enough to do it again and better?

  • The Following 2 Users Say Thank You to SS Dave For This Useful Post:

    enf (22-05-17),Rick (20-05-17)

  • #7
    Junior Member
    Join Date
    May 2017
    Posts
    7
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default

    Hi SS Dave.

    I know exactly what you mean mate. I usually opt for a product which comes with proper after sales support.

    Unfortunately, i am not in a situation yet to get a new car stereo, so want to try and get this sorted for now.

    The Radio/BT/GPS/Camera and everything else works perfectly, however it is just the SD most of the time not playing music. If only i knew the Factory Code, may be this is the last throw of the dice?

    Anyway, thanks for your thoughts.

    When finances dictate, i will surely be looking at purchasing a reputable brand car stereo. But for now, continue to listen to Radio :/

    Cheers.

  • #8
    Premium Member
    SS Dave's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    North Canberra
    Age
    56
    Posts
    920
    Thanks
    2,078
    Thanked 588 Times in 260 Posts
    Rep Power
    284
    Reputation
    8102

    Default

    Hi Numatic

    Try a small SD Card (4 gig) with MP3's only and make sure it is formatted in Fat16 or Fat32.

    SS Dave
    Old enough to know better, young enough to do it again and better?

  • #9
    Junior Member
    Join Date
    May 2017
    Posts
    7
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default

    Quote Originally Posted by SS Dave View Post
    Hi Numatic

    Try a small SD Card (4 gig) with MP3's only and make sure it is formatted in Fat16 or Fat32.

    SS Dave

    Hi SS Dave.

    Yes will give this a go.

    If it fails, will probably pop down to the scrapyard for a standard Ford Stereo ;-(

    Thanks for your advice mate.

  • #10
    Premium Member
    SS Dave's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    North Canberra
    Age
    56
    Posts
    920
    Thanks
    2,078
    Thanked 588 Times in 260 Posts
    Rep Power
    284
    Reputation
    8102

    Default

    Hi Numatic

    Just remember that a lot of OE units are coded if you are getting one from the auto wreckers ask for the radio code of at least the VIN number.

    Cheers

    SS Dave
    Old enough to know better, young enough to do it again and better?

  • Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •