Page 1 of 10 12345678910 LastLast
Results 1 to 20 of 181

Thread: Tutorial : Tomtom7.910 for WinCE4.2 PNA

  1. #1
    Senior Member
    Downunder35m's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    4,063
    Thanks
    101
    Thanked 1,785 Times in 861 Posts
    Rep Power
    547
    Reputation
    15484

    Post Tutorial : Tomtom7.910 for WinCE4.2 PNA

    Here is a simple tutorial on how to install the latest Tomtom version on your PNA running WinCE4.2 ,all credits go to demonfatal .
    I assume you will use a SD card for installation - make a proper backup first or use a new card for it!

    1. Download this release of tomtom 7.450.9030

    2. Download this file :

    3. Install the content of "Navigator.rar" to your SD card.
    After that you should have a folder named "navigator" on it!

    4. Install last maps v830.2290...
    Password for download : demonfatal
    The link says offline - thats for security only ,just klick onto the foldersymbol and download!

    META for this map :
    ; Australia_830_2290
    76 EE 1B F4 91 66 FD 89 8D F1 3E 4B 6E 11 62 D3 Australia-40.meta

    5. Put SD cardinto your device and run "TTN7BOT.EXE"
    Tomtom 7 is loading.... ,next close it or do a soft reset!

    4. Use this for this map
    Password : demonfatal
    How to use Keygen :
    4.1 Extract the files from keygen.rar to your had disk
    4.2 Now copy .meta from your map directory to "insert_meta_from_Map_here" in the "Eaysyusetools..." directory
    4.3 Using "Notepad" open the file "ttnavigator.bif" located in your "navigator" folder on your SD card.
    4.4 Copy the number next to "DeviceUniqueID=" into the file "DeviceID.txt" in the "Easyusetools..." folder on your hard disk
    4.5 Save and close the file "DeviceID.txt" - close the other window with the "ttnavigator.bif" too
    4.5 Start "RunMeforDCT.bat" in "Easyusetools..." folder
    4.6 Choose number 2 and press "enter"
    4.7 Then choose number 1 and press "enter"
    4.8 Close the window as the keygen is finnished

    5. Go to folder "insert_meta_from_Map_here" in the "Eaysyusetools..." directory and copy the new file .meta.dct that was created into your map folder on the SD card

    6. Run "TTN7BOT.EXE" again in the "navigator" folder and configue it - but DO NOT FIX SATELLITES!!

    7. Go to menu 2 of 3 and "prepare route" , choose any address and coose "fasted route" , push "done"
    7.1 Planned route loading next push "done"
    7.2 Go to "Exitapplication"

    8. Extract files from #1 (WINCE.4.2.RAR) to your SD card
    You should now have thre folders on your SD card : "navigator" , "TT7.WCE.4.2" and you map folder

    9. Make a new folder in "TT7.WCE.4.2" and name it "MapSettings" ,copy "mapsetting.cfg" from the folder "TT7.WCE.4.2" to new folder ("MapSettings")

    10. Download and copy "NOTE_PRJ.DLL" into "TT7.WCE.4.2" folder

    11. Download and extract it to "TT7.WCE.4.2" folder.
    Password : demonfatal

    12. Open "TT7 Navigator.mscr" with Notepad and do the following changes :
    12.1 Replace the map directory in there (France_725.1871) with the folder name of your map e.g. if you map is in "Australia" name it "Australia".
    You have to this with both entries!!

    13. Good ,you can now delete the folder "navigator" on your SD card (not a vital step to make it work)

    14. You are ready to use Tomtom 7 , but make sure you always run "TT7Navigator.EXE" to start !!

    15. To use the latest version of Tomtom download and replace "TomTom Navigator.exe" & "data.chk" with on your SD card with the files in that archive!

    16. You need use the keygen again for create a new ***.dct file to use your map.
    Choose Option 1 > then Option 1 again and copy the new ***.dct in your map folder.

    Again all credits to demonfatal
    Last edited by Downunder35m; 24-06-09 at 02:14 PM. Reason: added a direct download link for suptob
    Tomtom GO730 ,Navcore 9.004 ,Bootloader 5.5256 ,Map :Australia 845.2661
    ttmaps and Tomplayer on 16GB SDHC class6
    Password for all my files: downunder

  2. The Following 13 Users Say Thank You to Downunder35m For This Useful Post:

    + Show/Hide list of the thanked

    av.cm (06-06-16),b529402 (07-11-11),Dustybum (07-05-10),gl007 (27-06-09),gordonwh40 (26-02-11),hollowman (16-01-10),ileaf088 (24-12-10),millencolin (15-07-09),Neutral (27-06-09),Ozkman (17-08-10),star trooper (14-05-13),suptob (25-06-09),viper000 (10-12-09)



Look Here ->
  • #2
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    177
    Thanks
    21
    Thanked 10 Times in 7 Posts
    Rep Power
    126
    Reputation
    66

    Default

    Is there another link for the map, the one above is no longer there.

  • #3
    Senior Member
    Downunder35m's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    4,063
    Thanks
    101
    Thanked 1,785 Times in 861 Posts
    Rep Power
    547
    Reputation
    15484

    Default

    Quote Originally Posted by suptob View Post
    Is there another link for the map, the one above is no longer there.
    There is no other as the link is working fine!
    It says offline as a security feature - just klick on the folder and download.
    But that is written in the instructions too ....
    Last edited by Downunder35m; 24-06-09 at 12:23 AM.
    Tomtom GO730 ,Navcore 9.004 ,Bootloader 5.5256 ,Map :Australia 845.2661
    ttmaps and Tomplayer on 16GB SDHC class6
    Password for all my files: downunder

  • #4
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    177
    Thanks
    21
    Thanked 10 Times in 7 Posts
    Rep Power
    126
    Reputation
    66

    Default

    Well I've tried it a number of times before posting. It takes me to a German site and there is no mention of anything off line, and there certainly isn't any folder to click on?
    I did read the instructions and that's why I asked the question...this is where it takes me (

  • #5
    Senior Member
    Downunder35m's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    4,063
    Thanks
    101
    Thanked 1,785 Times in 861 Posts
    Rep Power
    547
    Reputation
    15484

    Default

    Well ,I'm really sorry , but I tried the link again and it is working.
    Maybe it is a misunderstanding :
    [First time you go there you will be asked for a password (demonfatal).]
    It should take you to website (relink.us) and there should be a blue banner with the text : Australia_830_2290.
    Under that you will se the text "Datei 1" ,next to it a picture of a folder (like in Windows) and some info about the hoster in light gray plus in red Offline .
    Now klick on the picture of the folder and a new window opens (rapidshare) where you klick on the blue link for 0027.rar and the download starts...
    Tomtom GO730 ,Navcore 9.004 ,Bootloader 5.5256 ,Map :Australia 845.2661
    ttmaps and Tomplayer on 16GB SDHC class6
    Password for all my files: downunder

  • #6
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Brisbane
    Posts
    245
    Thanks
    141
    Thanked 94 Times in 71 Posts
    Rep Power
    128
    Reputation
    581

    Default

    @Downuder35m,

    There appears to be more editing required for the TT7 Navigator.mscr file. It seems to be trying to reference a folder on the SD card called Program Files. Which has not been created and is not mentioned in these instructions. The suspect line is shown below:
    XCopy( "\Storage Card\Program Files\TomTom_7.450\MapSettings\*.*", ("\Storage Card\Australia_830_2290\")

    Cheers, Ian
    Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic!

  • #7
    Senior Member
    Downunder35m's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    4,063
    Thanks
    101
    Thanked 1,785 Times in 861 Posts
    Rep Power
    547
    Reputation
    15484

    Default

    Quote Originally Posted by Jards88 View Post
    @Downunder35m,

    There appears to be more editing required for the TT7 Navigator.mscr file. It seems to be trying to reference a folder on the SD card called Program Files. Which has not been created and is not mentioned in these instructions. The suspect line is shown below:
    XCopy( "Storage CardProgram FilesTomTom_7.450MapSettings*.*", ("Storage CardAustralia_830_2290")

    Cheers, Ian
    You're right !!
    That happend because I assumed that on most PNA's where Tomtom was previously installed ,the normal installation is in the folders mentioned above.
    Usually the programs installed on SD cards with a WinCE system are located in "Storage Card\Programm Files\..."
    Give me a few minutes - I will try to update the instructions....
    Tomtom GO730 ,Navcore 9.004 ,Bootloader 5.5256 ,Map :Australia 845.2661
    ttmaps and Tomplayer on 16GB SDHC class6
    Password for all my files: downunder

  • #8
    Senior Member
    Downunder35m's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    4,063
    Thanks
    101
    Thanked 1,785 Times in 861 Posts
    Rep Power
    547
    Reputation
    15484

    Exclamation

    Quote Originally Posted by Jards88 View Post
    @Downuder35m,

    There appears to be more editing required for the TT7 Navigator.mscr file. It seems to be trying to reference a folder on the SD card called Program Files. Which has not been created and is not mentioned in these instructions. The suspect line is shown below:
    XCopy( "Storage CardProgram FilesTomTom_7.450MapSettings*.*", ("Storage CardAustralia_830_2290")

    Cheers, Ian

    Correction for #12.1 of the instructions :
    Adjust the "TT7 Navigator.mscr" like this example :

    Errorlevel ("off")

    Delete ("\Storage Card\Map Folder\MapSettings.cfg")
    sleep 100

    XCopy( "\Storage Card\TT7.WCE.4.2\MapSettings\*.*", ("\Storage Card\Map Folder\")
    sleep 100

    RunWait ("\Storage Card\TT7.WCE.4.2\TomTom Navigator.exe")

    Exit

    Make sure you replace "Map Folder" with the folder name of your map.

    I'm not able to edit the first post anymore ,so I hope others with the problem will read this...

    Thanks Jards88 for letting me know that there was a mistake!
    Tomtom GO730 ,Navcore 9.004 ,Bootloader 5.5256 ,Map :Australia 845.2661
    ttmaps and Tomplayer on 16GB SDHC class6
    Password for all my files: downunder

  • The Following User Says Thank You to Downunder35m For This Useful Post:

    b529402 (08-12-11)

  • #9
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    81
    Thanks
    10
    Thanked 22 Times in 17 Posts
    Rep Power
    110
    Reputation
    180

    Default

    Having a little trouble,
    The program is in German? is there a way to confgure to be in English?

    Or did i do somthing wrong?

    So i am stuck at step 6,7

    Brian
    Last edited by bop; 24-06-09 at 09:14 PM.

  • #10
    Senior Member
    Downunder35m's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    4,063
    Thanks
    101
    Thanked 1,785 Times in 861 Posts
    Rep Power
    547
    Reputation
    15484

    Default

    Quote Originally Posted by bop View Post
    Having a little trouble,
    The program is in German? is there a way to confgure to be in English?

    Or did i do somthing wrong?

    So i am stuck at step 6,7

    Brian
    That's weird ,it is from an English website and was running on my Navman in English too...
    I think you can change the language like this (but not 100%sure - was a long time ago) :
    Menu , Settings (Einstellungen -or something like that in German) ,Language (Sprache - in German) - there should be county flags as well ,if I can remember it right...
    Tomtom GO730 ,Navcore 9.004 ,Bootloader 5.5256 ,Map :Australia 845.2661
    ttmaps and Tomplayer on 16GB SDHC class6
    Password for all my files: downunder

  • #11
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    81
    Thanks
    10
    Thanked 22 Times in 17 Posts
    Rep Power
    110
    Reputation
    180

    Default

    No luck,

    Could not see "Menu , Settings (Einstellungen -or something like that in German)" or similar. could find spoken (spraken) but that does not change writen language.
    Reformated SD card, Redownloaded 'Navigator' from link in step 2
    SAME!!!!!
    the first screen after TomTom splash screen is all in German???

    Will try later

  • #12
    Senior Member
    Downunder35m's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    4,063
    Thanks
    101
    Thanked 1,785 Times in 861 Posts
    Rep Power
    547
    Reputation
    15484

    Default

    Just checked the backup on my old card ...
    After changing to the German Language (you default!!??) I've done the following steps to change to
    English language (including the writing and other texts in the program) :
    Tap on screen
    Tap on "Einstellungen ändern" - 2nd row ,middle
    Tap on the arrow 5times - 2nd row , right - till it says : "Einstellungen 6 von 6" in status bar on top of screen
    Tap on "Sprache ändern" - 1st row ,left (with the falgs as picture)
    Tap on the arrow pointing down on the right side of the screen - tap on English (UK or US)
    Tap on the green button labeled "YES"
    Tap on "I agree" in the bottom right corner
    Choose a voice (right now I think only Lori is installed ,but you can add more...
    Last edited by Downunder35m; 24-06-09 at 10:25 PM.
    Tomtom GO730 ,Navcore 9.004 ,Bootloader 5.5256 ,Map :Australia 845.2661
    ttmaps and Tomplayer on 16GB SDHC class6
    Password for all my files: downunder

  • #13
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    81
    Thanks
    10
    Thanked 22 Times in 17 Posts
    Rep Power
    110
    Reputation
    180

    Default

    That worked a treat

    Iam glad you gave the location of the buttons to push as the language was Netherlands.

  • #14
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    94
    Thanks
    50
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    122
    Reputation
    17

    Default

    Can some1 kindly tell me what version of TomTom do I need for my "PocketPC running Windows 2003 2nd edition" as I tried the above & it didn't work for me?

    Thanks!

  • #15
    Senior Member
    Downunder35m's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    4,063
    Thanks
    101
    Thanked 1,785 Times in 861 Posts
    Rep Power
    547
    Reputation
    15484

    Default

    You would need the Windows 2003 version of Tomtom (version5 or 6),which is outdated and incompatible with the new maps.

    The Windows mobile version in thread could work because WM5 was the update for 2003.
    Before you throw your device away give it a try!
    I have no idea if this version will work - but it would be the most "logical" one to try.
    Tomtom GO730 ,Navcore 9.004 ,Bootloader 5.5256 ,Map :Australia 845.2661
    ttmaps and Tomplayer on 16GB SDHC class6
    Password for all my files: downunder

  • The Following 2 Users Say Thank You to Downunder35m For This Useful Post:

    gl007 (29-06-09),huc (28-06-09)

  • #16
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2008
    Age
    37
    Posts
    38
    Thanks
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    115
    Reputation
    10

    Default

    Quote Originally Posted by bop View Post
    That worked a treat

    Iam glad you gave the location of the buttons to push as the language was Netherlands.
    It is a non English program, how did you actually set it back to English? I only see 3 of 3 menu in mine.

  • #17
    Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Here & There
    Posts
    293
    Thanks
    136
    Thanked 23 Times in 13 Posts
    Rep Power
    130
    Reputation
    63

    Default

    I've just installed ít on my hp to get english If you tap on the map, tap on the bottom left wrench symbol then tap on the bottom right arrow unitl you see the country flags & then just select english , on my unit it took 5 taps until the flags appeared.
    & it works thanks.

    cheers
    Last edited by Neutral; 29-06-09 at 07:45 PM. Reason: fixed the incorrect info

  • #18
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    81
    Thanks
    10
    Thanked 22 Times in 17 Posts
    Rep Power
    110
    Reputation
    180

    Default

    Quote Originally Posted by diver18 View Post
    It is a non English program, how did you actually set it back to English? I only see 3 of 3 menu in mine.
    If you follow downunder35's instructions you will see the OTHER 6 menu screens making Two main menus one with three the other with six

    Brian

  • #19
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2008
    Age
    37
    Posts
    38
    Thanks
    7
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    115
    Reputation
    10

    Default

    Quote Originally Posted by Downunder35m View Post
    Just checked the backup on my old card ...
    After changing to the German Language (you default!!??) I've done the following steps to change to
    English language (including the writing and other texts in the program) :
    Tap on screen
    Tap on "Einstellungen ändern" - 2nd row ,middle
    Tap on the arrow 5times - 2nd row , right - till it says : "Einstellungen 6 von 6" in status bar on top of screen
    Tap on "Sprache ändern" - 1st row ,left (with the falgs as picture)
    Tap on the arrow pointing down on the right side of the screen - tap on English (UK or US)
    Tap on the green button labeled "YES"
    Tap on "I agree" in the bottom right corner
    Choose a voice (right now I think only Lori is installed ,but you can add more...
    Thanks for your guys helps.
    It should be " Wijzig voorkeuren" in step 2, which has a config or setup symbol.

  • #20
    Senior Member
    Downunder35m's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    4,063
    Thanks
    101
    Thanked 1,785 Times in 861 Posts
    Rep Power
    547
    Reputation
    15484

    Default

    I got some explanation why there are so many different languages showing up after installation :
    Tomtom is not checking for the current language that is being used ,but for the language that is stored in the hardware configuration of the device (and that is not showing any logic at all).
    So please for the language setup follow the symbols as mentioned several times now and ignore the text under them - I got a guy in another forum with a chinese system of Ebay what is causing Tomtom at every!! start to have the french language settings...
    Tomtom GO730 ,Navcore 9.004 ,Bootloader 5.5256 ,Map :Australia 845.2661
    ttmaps and Tomplayer on 16GB SDHC class6
    Password for all my files: downunder

  • Page 1 of 10 12345678910 LastLast

    Similar Threads

    1. TT DS Tutorial
      By seeu in forum Nintendo
      Replies: 15
      Last Post: 13-03-11, 10:13 AM
    2. Usenet tutorial?
      By biggeorge in forum General Chat
      Replies: 37
      Last Post: 20-12-09, 10:39 AM
    3. liteon Tutorial
      By oztony in forum X-Box And Xbox 360
      Replies: 4
      Last Post: 13-02-09, 08:32 PM
    4. MIO P550 TomTom7
      By Digital Doctor in forum TomTom
      Replies: 2
      Last Post: 05-09-08, 09:34 PM
    5. cars you can use with TomTom7
      By youcando in forum TomTom
      Replies: 0
      Last Post: 16-08-08, 12:58 PM

    Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •