Results 1 to 8 of 8

Thread: DVD Disc read problem on Neo Gamma R8 IOS 249 (Rev17)

  1. #1
    Junior Member polarbear's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    123
    Thanks
    20
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    125
    Reputation
    21

    Default DVD Disc read problem on Neo Gamma R8 IOS 249 (Rev17)

    Hi All,

    Im a newbie when it comes to sofmods but have succesfully installed the homebrew channel and followed this guide to the letter which I did all steps carefullly and succesfully, All steps including installing the cIOS and IOS's etc were all succesfull, Nothing failed to install, All went OK.

    I now have the backup loader channel installed also as part of this guide which I am trying to use to load backups, This is the guide I used here:



    The problem is that when I try and load any backed up disc via NeoGamma R8 I get "DVD read error (1167). Im not sure if I need to adjust the config settings in NeoGamma to allow it to load backups or something like that but it loads originals perfectly, No problems. Being a newbie I need some help here please.

    Thanks all
    Common Sense isnt Rocket Science.



Look Here ->
  • #2
    Senior Member

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Melbourne, NE.
    Age
    49
    Posts
    2,355
    Thanks
    302
    Thanked 462 Times in 318 Posts
    Rep Power
    313
    Reputation
    6038

    Default

    Quote Originally Posted by polarbear View Post
    Hi All,

    Im a newbie when it comes to sofmods but have succesfully installed the homebrew channel and followed this guide to the letter which I did all steps carefullly and succesfully, All steps including installing the cIOS and IOS's etc were all succesfull, Nothing failed to install, All went OK.

    I now have the backup loader channel installed also as part of this guide which I am trying to use to load backups, This is the guide I used here:



    The problem is that when I try and load any backed up disc via NeoGamma R8 I get "DVD read error (1167). Im not sure if I need to adjust the config settings in NeoGamma to allow it to load backups or something like that but it loads originals perfectly, No problems. Being a newbie I need some help here please.

    Thanks all
    How old is the wii ? it may not be able to read backups depending on the dvd drive it has.

  • #3
    Junior Member polarbear's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    123
    Thanks
    20
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    125
    Reputation
    21

    Default

    Hi, Thanks for your reply, Wii is an older model console, Think its at least 4 years old.
    Common Sense isnt Rocket Science.

  • #4
    Senior Member

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Melbourne, NE.
    Age
    49
    Posts
    2,355
    Thanks
    302
    Thanked 462 Times in 318 Posts
    Rep Power
    313
    Reputation
    6038

    Default

    Quote Originally Posted by polarbear View Post
    Hi, Thanks for your reply, Wii is an older model console, Think its at least 4 years old.
    Ok the dvd drive is not the problem then.

  • #5
    Junior Member polarbear's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    123
    Thanks
    20
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    125
    Reputation
    21

    Default

    The problem may be what Im doing rather than the program itself, Being a newbie to softmodding Im not sure if I need to patch the ISO in order for it to work or do something else first prior to attempting to play it with Neo Gamma, What Im doing at the moment is simply installing a backup that I know is OK and has been working in a modchipped Wii and attempting to play it in the softmodded console, Then I get the disc read error. This is happening with all my backups that are known good copies on Verbatim discs. I suspect Im doing something wrong with the process but not sure what. Any help appreciated - Thanks
    Last edited by polarbear; 01-08-10 at 05:40 PM.
    Common Sense isnt Rocket Science.

  • #6
    Senior Member

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Melbourne, NE.
    Age
    49
    Posts
    2,355
    Thanks
    302
    Thanked 462 Times in 318 Posts
    Rep Power
    313
    Reputation
    6038

    Default

    Ok, i'd say that the ios wasnt patched correctly, i know when i did my 4.2E i had to try 3 different IOS's to find one that worked.

  • #7
    Junior Member polarbear's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    123
    Thanks
    20
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    125
    Reputation
    21

    Default

    Quote Originally Posted by loanrangiel View Post
    Ok, i'd say that the ios wasnt patched correctly, i know when i did my 4.2E i had to try 3 different IOS's to find one that worked.
    Hmmm... Any idea which IOS I should be using or should I just try another guide and start from scratch again Thanks for your help.
    Common Sense isnt Rocket Science.

  • #8
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Age
    37
    Posts
    117
    Thanks
    5
    Thanked 12 Times in 10 Posts
    Rep Power
    108
    Reputation
    43

    Default

    You could install cioscorp (now darkcorp) and play backups straight from the disc channel rather than neogamma. I here Darkcorp 1.1 is pretty mature and the uninstaller works ok now.

  • Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •