Results 1 to 4 of 4

Thread: OC error code on Ademco Vista 20A

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default OC error code on Ademco Vista 20A

    Hi all,

    We have recently moved into a house with an Ademco Vista 20 alarm panel.

    One of the children unplugged the power supply and the battery has completely drained.

    When the power is switched back on, I get the code OC showing in the keypad display.

    The unit was installed in 1998 so getting on a bit, and wondered if the old battery could be causing this problem?

    Otherwise, any suggestions on how I can get this unit back up and running again?

    Many thanks
    Neil



Look Here ->
  • #2
    Banned
    watchdog's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    2,966
    Thanks
    136
    Thanked 869 Times in 514 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    8320

    Cool

    "OC" refers to loss of comunication between the panel & the codepad. I can't see that a flat battery will have anything to do with it.

  • #3
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    54
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    75
    Reputation
    15

    Default

    A drained battery will not cause this.

    oc = open circuit = keypad is not receiving data from the panel.
    check the wiring on both ends (yellow and green are data).

    what keypad have you got? itll be a 6128 (fixed english) or a 6139 (alpha numeric) most likely. If its the 6139 just as a precaution make sure the address is set to 31. but this shouldnt cause an oc error.

  • #4
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2011
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default

    Cheers guys.

    I'm not a techie so don't know what you mean by set address to 31?

    anyway, I disconnected the power, disconnected the battery and left it for a minute.

    I then reconnected and the alarm sounded for a couple of seconds, but now the OC error has gone which is good.

    Thanks a lot.
    Neil

  • Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •