Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 26

Thread: Newbie: Step by Step Dreambox DM500S Setup

  1. #1
    Senior Member toor's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    812
    Thanks
    24
    Thanked 44 Times in 30 Posts
    Rep Power
    25

    Default Newbie: Step by Step Dreambox DM500S Setup



    Dreambox setup for new dreambox owners!

    Feedback welcome..

    Visit the below link:





    If you don't have internet access just FTP the satellites file to /VAR/ETC directory and reboot the dreambox.

    For ccam you need to FTP it to /TMP and manually install it from the blue panel menu.

    Have fun.



  • #2
    Senior Member best4less's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Australia
    Posts
    7,485
    Thanks
    3,259
    Thanked 2,043 Times in 1,051 Posts
    Rep Power
    275

    Default

    Thanks for that you make it look sooooo easy with that guide
    When you do things right, people won't be sure that you have done anything at all

  • #3
    Member Plantagenet's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    158
    Thanks
    6
    Thanked 8 Times in 8 Posts
    Rep Power
    10

    Thumbs up great guide....

    Toor thanks for the guide and the top notch quality service and so close to home

  • #4
    Senior Member tagg's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    In a Tin Can
    Posts
    2,199
    Thanks
    871
    Thanked 376 Times in 220 Posts
    Rep Power
    68

    Default

    That was pretty cool even if i don't have a dream lol

    Tagg

  • #5
    Junior Member dawar's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    MirAli,NWA,NWFP.Pakistan
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Default

    Exelent effort for the learners.
    Please provide such a link so that we could download it.thanks.

  • #6
    Member Chanceforlove's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    60kms South from Melb, Australia
    Posts
    225
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    11

    Default

    Toor, thanks for it but I currently have STRONG SRT 4652 and am considering to purchuse Octagon SF518 as originally . . . Well, after your video demonstration, then I will dump my full-patched 192p version in bin and change into that one now !!!

  • #7
    Member Chanceforlove's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    60kms South from Melb, Australia
    Posts
    225
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    11

    Default

    Toor, after when I got a new Dreambox DM500S with your video set-up instruction that you showed me here, says that it will be activate with 11300 LNB being connected, but I just have 10700 LNB with it so if it is possible to have it worked to receive C1 signal without hitches ?

  • #8
    Premium Member jamesv's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    553
    Thanks
    58
    Thanked 22 Times in 14 Posts
    Rep Power
    19

    Default

    Quote Originally Posted by Chanceforlove View Post
    Toor, after when I got a new Dreambox DM500S with your video set-up instruction that you showed me here, says that it will be activate with 11300 LNB being connected, but I just have 10700 LNB with it so if it is possible to have it worked to receive C1 signal without hitches ?

    cfluv

    if and after when u get 500s it may or may not work, without lookin at ur location, r u in Aus ?

  • #9
    Senior Member toor's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    812
    Thanks
    24
    Thanked 44 Times in 30 Posts
    Rep Power
    25

    Default

    I think his from Aus?

    Yes a 10700 LNB will work with C1 if that is what you are asking but you need to set this up under satellite configuration on the dreambox my video above shows how to configure it to a 11300 LNB

  • #10
    Member Chanceforlove's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    60kms South from Melb, Australia
    Posts
    225
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    11

    Default

    Toor, thank you very much for your intelligent active about 10700 LNB. I'll go for it and will post you my result later on. Well, I'm 100% Aussie and married to Japanese gal, living 60kms south from Melbourne.

  • #11
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    11
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Default

    I hope your not teaching her english.

  • #12
    Member Chanceforlove's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    60kms South from Melb, Australia
    Posts
    225
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    11

    Default

    Toor, I have little problem here with my today's newly arrived DM500S unit. Once you mentioned that when firstly obtain the Dreambox and plugged it in as normally. Yet that it has Version 1.9 with extreme limited software like 'Setup tool PLi' instead of 'Blue - Panel' after pressed the blue button on my remote controller. That's something amiss, so how should I find the Gemini 3.60 version that you demonstrated it, which has more extreme setting provided. I want it downloaded to my thing - Where will I find it ?

  • #13
    Senior Member toor's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    812
    Thanks
    24
    Thanked 44 Times in 30 Posts
    Rep Power
    25

    Default

    I'm confused. lol

    I'm guessing you purchased a dreambox from someone and it come pre-installed with Pli image?

    You will need to flash it with gemini if you would like to follow my video.

    You will also need dreamup.exe and a null modem cable.

  • #14
    Member Chanceforlove's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    60kms South from Melb, Australia
    Posts
    225
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    11

    Default

    Quote Originally Posted by toor View Post
    I'm confused. lol

    I'm guessing you purchased a dreambox from someone and it come pre-installed with Pli image?

    You will need to flash it with gemini if you would like to follow my video.

    You will also need dreamup.exe and a null modem cable.
    I see. I have a null modem cable ( RS232 ) but where's the 'dreamup.exe' download file ??
    Last edited by Chanceforlove; 15-04-08 at 03:06 AM.

  • #15
    Member Chanceforlove's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    60kms South from Melb, Australia
    Posts
    225
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    11

    Default

    Toor, in your DM500S video instruction, two pixs says 'Internet Access Required' definitely means that I have to plug-in an Ethernet cable to connect between the ADSL modem and DM500S receiver with Ethernet socket equipped each others, am I right ? Would it downloads any certain materials involded ? Or a tiresomely null modem cable to PC ??

  • #16
    Senior Member toor's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    812
    Thanks
    24
    Thanked 44 Times in 30 Posts
    Rep Power
    25

    Default

    Internet access is only required to update the satellites.xml file and then to download cccam at the end.

    You can skip this bit if you install them manually.

  • #17
    Administrator admin's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Victoria
    Age
    47
    Posts
    25,038
    Thanks
    836
    Thanked 8,348 Times in 3,719 Posts
    Rep Power
    25

    Default

    Chanceforlove , I would not recommend you go trying to flash it if you are unsure of what you are doing.

    There is a major problem with Gemini software images which is mentioned in another thread and for that reason I would expect that most people would be selling them with a PLI image on them instead. Toor's slide show shows a Gemini image , it is not necessary to flash your box with Gemini for any reason as a PLI image is just as good.

    Maybe toor will be nice enough to make a PLI one

    In the meantime , if you are having problems setting it up please start your own seperate thread and explain any problems you are having and members can try and help.

  • #18
    Member Chanceforlove's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    60kms South from Melb, Australia
    Posts
    225
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    11

    Default

    Quote Originally Posted by Sanity View Post
    Chanceforlove , I would not recommend you go trying to flash it if you are unsure of what you are doing.

    There is a major problem with Gemini software images which is mentioned in another thread and for that reason I would expect that most people would be selling them with a PLI image on them instead. Toor's slide show shows a Gemini image , it is not necessary to flash your box with Gemini for any reason as a PLI image is just as good.

    Maybe toor will be nice enough to make a PLI one

    In the meantime , if you are having problems setting it up please start your own seperate thread and explain any problems you are having and members can try and help.

    Okay, thank you. As I still have other DM500S receiver left with PLI image with Emgina 1.9 version. Unfortunaltely, it has no 'Blue - Panel' therefore it is quite impossible to set-up the accessabile feature that Toor have and demonstrated it. Pity. I think that I am going to give up with it . . .

  • #19
    Senior Member jonc's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Bangkok
    Posts
    2,052
    Thanks
    284
    Thanked 705 Times in 298 Posts
    Rep Power
    101

    Default

    Quote Originally Posted by Chanceforlove View Post
    Okay, thank you. As I still have other DM500S receiver left with PLI image with Emgina 1.9 version. Unfortunaltely, it has no 'Blue - Panel' therefore it is quite impossible to set-up the accessabile feature that Toor have and demonstrated it. Pity. I think that I am going to give up with it . . .
    I guess we have to tell you this a few times.

    1. Enigma 1.9 is the original firmware for DM boxes from DMM themselves.
    2. Enigma has nothing to do with PLi - never has and never will as it is from a 3rd party image maker called PLi not Dream Mulitimedia.
    It is a hobby so mileage varies
    Loving IPTV with XBMC and android M8
    Join in the XBMCHUB community and visit me at http://tvaddons.ag/

  • #20
    Senior Member z80's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    5,842
    Thanks
    112
    Thanked 77 Times in 48 Posts
    Rep Power
    0

    Default

    The one good thing about Gemini is the blue panel downloads and the much more sensible menu option layout.

    Pli has an absolutely appalling menu system, with a stupid menu step that needs to be downloaded before you can access anything.
    So newbie unfriendly....

    But the only game in town at the moment,
    Gemini team have behaved foolishly and don't even deserve clone support.

  • Page 1 of 2 12 LastLast

    Similar Threads

    1. DM500S DreamBox Linux Satellite Receiver
      By toor in forum Buy Sell and Trade
      Replies: 23
      Last Post: 03-04-08, 12:08 AM
    2. Dreambox Edit and DM500s Problem
      By checkitout in forum Dreambox
      Replies: 11
      Last Post: 19-01-08, 01:03 PM
    3. DM500s DVR setup ?
      By covert in forum Dreambox
      Replies: 13
      Last Post: 17-01-08, 05:52 PM
    4. Help for newbie please
      By smokiedawson in forum GPS
      Replies: 2
      Last Post: 14-01-08, 08:08 AM
    5. Dreambox Newbie Question
      By vbthanks in forum Dreambox
      Replies: 1
      Last Post: 08-01-08, 07:11 AM

    Members who have read this thread: 1

    Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •