Results 1 to 4 of 4

Thread: hitachi plasma 50PD960DTA

  1. #1
    Premium Member mickstv's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Age
    42
    Posts
    3,934
    Thanks
    1,720
    Thanked 2,154 Times in 1,286 Posts
    Rep Power
    217

    Default hitachi plasma 50PD960DTA



    Just wondering if anyone has worked on a Hitachi plasma 50PD960DTA before. I've got one in for repair it has sound but no pix. From the powersupply the VS VA and 5+ are missing. I've since replaced the powersupply this hasn't changed the fault. I've also disconnected the supply line to the ysus and zsus boards still no output. If anyone has seen this fault before can you point me in the right direction please.

    thanks from Mich.



  2. #2
    Senior Member Oscar's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    646
    Thanks
    114
    Thanked 112 Times in 83 Posts
    Rep Power
    23

    Default

    There is often a line from the main board that goes high to turn on Va and Vs.
    You may be looking at main board.
    Measure Va and Vs to ground on Y and Zsus boards.Some sets will not come up with rails constant with the boards disconnected.
    If there is a short on Y or Z sus in these sets it can fool you lol

  3. #3
    Premium Member mickstv's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Age
    42
    Posts
    3,934
    Thanks
    1,720
    Thanked 2,154 Times in 1,286 Posts
    Rep Power
    217

    Default

    Hi Oscar. I checked the vs and va lines no shorts on them. i then turned on whilst monitoring the vs line it went to about 9 volts then the relays clicked off and slowly dropped to about 1 volt. at the same time the va line had 10 volts then dropped to about 2-3 volts

  4. #4
    Premium Member mickstv's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Age
    42
    Posts
    3,934
    Thanks
    1,720
    Thanked 2,154 Times in 1,286 Posts
    Rep Power
    217

    Default

    Hey Oscar. I believe i've just found the fault I disconnected the ysus upper and lower outputs boards and turned the set on and the rails came up. I guess i need glasses as the top one has got two blown ic's on it. I then put the bottom one back in circuit and got the bottom half of the pix displayed. I guess i'll order the top pwb and see what happens. Hope the ic's didn't blow because of a faulty PDP. Thanks for the reply.

Similar Threads

  1. Hitachi 42pma400e Plasma
    By best4less in forum Electronics
    Replies: 1
    Last Post: 15-06-09, 01:59 PM
  2. Hitachi MMP 401 GPS
    By Twoshots in forum Buy Sell and Trade
    Replies: 9
    Last Post: 10-11-08, 07:52 PM
  3. Hitachi MMP 401 GPS
    By Twoshots in forum GPS
    Replies: 4
    Last Post: 31-10-08, 02:07 AM
  4. Hitachi 42PMA400E plasma dead?
    By PJL in forum Electronics
    Replies: 2
    Last Post: 11-02-08, 07:55 PM

Members who have read this thread: 0

There are no members to list at the moment.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •