Results 1 to 19 of 19

Thread: Vodafone - Huawei K3765 Modem

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    36
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    70
    Reputation
    10

    Default Vodafone - Huawei K3765 Modem

    Hey,

    Anyone got any tips to get better signal when using the supplied Vodafone Wireless modem which I believe is a Huawei K3765.

    Supposedly if you bust it open there is a antenna socket, anyone know what type of antenna to connect to it.

    Anyone got any crazy homebrew ideas to boost the signal?

    Live down a valley in Oatley, Sydney, NSW.

    If no solution for Vodafone what do you use in this area of Sydney in terms of wireless broadband.

    cheers

    gadgets



Look Here ->
Free Giveaway !
  • #2
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Age
    30
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    25

    Default

    Hi,

    I just took apart my Vodafone K3765 and I can confirm that there is a external antenna socket inside!!! I took some pictures and will upload them somewhere later on.
    As I have similar issues to you (poor coverage) I am now off to ebay, looking for a nice antenna!

    EDIT: Apparently antenna connector is CRC9 (FYI)

    Jacek
    Last edited by jaceq; 27-06-10 at 09:44 PM.

  • #3
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Age
    30
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    25

    Default

    So I have pictures here, to open your K3765 you need to unscrew two tiny screws just by the USB connector (in red circles):


    Once I had this unscrewed I simply used my fingers to open it (started in spot where microSD card slot is). On a picture below I marked external antenna connector (CRC9). I drilled a small hole in case, so I can access my antenna connector (I will have to re-work this hole when antenna arrives since it's too small):


    Enjoy!
    Last edited by jaceq; 27-06-10 at 11:02 PM.

  • The Following 2 Users Say Thank You to jaceq For This Useful Post:

    Farmsky (30-06-10),suptob (28-06-10)

  • #4
    Senior Member
    diavalo13666's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2,360
    Thanks
    386
    Thanked 1,353 Times in 664 Posts
    Rep Power
    337
    Reputation
    8813

    Default

    nice info i have the same unit so will keep an eye on your updates


    thanks
    Never take your partner or loved one for granted life is so short

  • #5
    Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    164
    Thanks
    18
    Thanked 9 Times in 6 Posts
    Rep Power
    89
    Reputation
    46

    Default

    Hi, I've got the same unit and although I live in metropolitan Melbourne, I seldom get better than "very poor" signal level. I've had the dongle replaced twice and the sim card three times, and now, reading this thread, it sounds like it is a common 'poor signal' problem.
    Thanks for the info and the pictures, I will keep an eye out for a better antenna (any suggestions?) and try the modification myself.
    Cheers.

  • #6
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Age
    30
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    25

    Default

    Quote Originally Posted by suptob View Post
    Hi, I've got the same unit and although I live in metropolitan Melbourne, I seldom get better than "very poor" signal level. I've had the dongle replaced twice and the sim card three times, and now, reading this thread, it sounds like it is a common 'poor signal' problem.
    Thanks for the info and the pictures, I will keep an eye out for a better antenna (any suggestions?) and try the modification myself.
    Cheers.
    Hi,

    Well, I ordered (just yesterday) antenna from china (ebay) with CRC9 connector, It says it it has 9dB gain... I will update you guys once I have it (although I presume it will take a while...)

    Jacek

  • #7
    Senior Member
    diavalo13666's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2,360
    Thanks
    386
    Thanked 1,353 Times in 664 Posts
    Rep Power
    337
    Reputation
    8813

    Default

    Did the little mod and grabbed this one from ebay yesterday and it arrived this morning.Once plugged in it gave me an extra 2 bar's reception



    Last edited by diavalo13666; 29-06-10 at 10:33 AM.
    Never take your partner or loved one for granted life is so short

  • The Following User Says Thank You to diavalo13666 For This Useful Post:

    suptob (30-06-10)

  • #8
    Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    164
    Thanks
    18
    Thanked 9 Times in 6 Posts
    Rep Power
    89
    Reputation
    46

    Default

    diavalo13666, I like the look of that one, especially the fact it clips on the laptop, ordered one, will see how it goes.

  • #9
    Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    164
    Thanks
    18
    Thanked 9 Times in 6 Posts
    Rep Power
    89
    Reputation
    46

    Default

    Ok, received the antenna this morning, did the mod and immediate results.....went from 'very poor' to 'very good' signal strength.
    Small cost to solve what has been a pain in the arse!
    Cheers.

  • #10
    Senior Member
    diavalo13666's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2,360
    Thanks
    386
    Thanked 1,353 Times in 664 Posts
    Rep Power
    337
    Reputation
    8813

    Default

    Quote Originally Posted by suptob View Post
    Ok, received the antenna this morning, did the mod and immediate results.....went from 'very poor' to 'very good' signal strength.
    Small cost to solve what has been a pain in the arse!
    Cheers.
    Yep amazing how 5 minutes and $20 makes such a big difference
    Never take your partner or loved one for granted life is so short

  • #11
    Member Pugs's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Glenunga, SA
    Age
    38
    Posts
    79
    Thanks
    9
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    74
    Reputation
    17

    Default

    how silly that there is a enternal antenna connector yet, One has to mod the casing to get it to work....
    PC Gamer , PC/ Networking Geek, Licenced Data Cabler , Sci Fi Junkie.
    It all Comes down to KISS >O<
    Do Not Hand feed the Idiots in this World it only makes more
    "I don't just have tickets on myself, I have a whole booklet of tickets on myself"

  • #12
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Age
    30
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    25

    Default

    BTW I found a firmware update for our k3765 on vodafone site, it's:

    It is version: 11.126.03.09.00

  • #13
    Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    164
    Thanks
    18
    Thanked 9 Times in 6 Posts
    Rep Power
    89
    Reputation
    46

    Default

    Jaceq, how did you go with the new antenna, just curious. And have you tried the firmware update,any good?
    Cheers.

  • #14
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Age
    30
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    25

    Default

    Quote Originally Posted by suptob View Post
    Jaceq, how did you go with the new antenna, just curious. And have you tried the firmware update,any good?
    Cheers.
    Hi,

    My new antenna isn't great, I am getting one extra bar when it's next to my dongle, but if I place it in better place I can have major difference (I went for stationary one as I am planning to use it with a 3g router (and my k3765).

    Firmware update went fine, I think (although I might be wrong) I am getting slightly better signal after this.
    In regard to firmware update, you need to switch vodafone mobile connect OFF before you try.
    I found that update on vodafone forum (UK) and support team said it resolves some RAS errors

  • The Following User Says Thank You to jaceq For This Useful Post:

    suptob (12-07-10)

  • #15
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Age
    30
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    25

    Default

    Hi,

    Just quick update, I made k3765 work with Edimax 3g-6200n router, so if anyone wants to use their K3765 with router I can confirm that this setup works quite well.



    Jacek

  • #16
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default

    Quote Originally Posted by jaceq View Post
    Hi,

    Just quick update, I made k3765 work with Edimax 3g-6200n router, so if anyone wants to use their K3765 with router I can confirm that this setup works quite well.



    Jacek

    Hi there!
    Could you tell me, what you did.?
    I just tried it, same pair, but doesn't work.
    I got Edimax 6200n, with firmware version 2.12, and the Huwaei K3765.
    Modem is connected, but the modem status page shows N/A everywhere.

    Any suggestions?

  • #17
    Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    164
    Thanks
    18
    Thanked 9 Times in 6 Posts
    Rep Power
    89
    Reputation
    46

    Default

    Hi, I used a HAME 3G wireless router which I found on ebay, works quite well, you just insert the sim card and that's it, PnP, nothing to configure. The only hassle is that you have to go online to find out your usage.

  • #18
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default

    Hi jaceq & diavalo13666,

    What is the connect designation for the K3765? The CRC9 connector on the clip-on aerial diavalo13666 bought is not, according to the ebay blurb, compatible with the K3765.

    What size hole did you end up drilling in the case?

    Peter

  • #19
    Senior Member Min's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Melbourne
    Posts
    1,115
    Thanks
    191
    Thanked 60 Times in 46 Posts
    Rep Power
    127
    Reputation
    306

    Default

    I just wanted to add that I took the front cover off my K3765 and I get a little better reception (1 bar extra) and now it runs much cooler. Mine used to heat up on hot days and crash. All I had to do was use electrical tape to hold the sim in the correct position.
    I still might try the external arial one day.
    Blown Humax 5400Z, Strong SRT 4658X, Strong 4663X and DM 518.

  • The Following User Says Thank You to Min For This Useful Post:

    best4less (04-12-10)

  • Members who have read this thread: 0

    There are no members to list at the moment.

    Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •