Free Giveaway !
Results 1 to 12 of 12

Thread: DREAMUP error - aborted by user ?

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Sydney Northern Beaches
    Posts
    29
    Thanks
    20
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    5

    Default DREAMUP error - aborted by user ?



    Hi guys,

    I hope someone can shed some light on this for me ....

    I have tried 3 different downloads of DREAMUP and I get the same result...
    Dreamup can see my DM500 and I can backup without a problem.
    When I go to flash with an image (doesnt matter what image - Ive tried 4) it runs for 20 seconds then stops with a message saying "Aborted by user"

    It's always between 20 - 22 seconds ...

    I've tried 3 PC's and same error ...
    I have 4 DM500 clones and three of them are doing the same thing.

    The other one starts up and hangs up with a message "FATAL ERROR NOT showSmartCAM"

    All this has happened after I flashed with Gemini Image (GP project) via DCC ...

    The null modem cable I'm using is universal with 9 pin and 25 pin plugs about a meter long ...

    Could it be the null modem cable ?
    Is there any dreamup / bios com port time out settings I need to edit ?

    Any help would be greatly appreciated ...

    Regards

    Rick
    Sydney.



  • #2
    Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    116
    Thanks
    0
    Thanked 8 Times in 7 Posts
    Rep Power
    9

    Default

    Sorry to say, but I think the Gemini image has killed your box, there has been posts about it that Gemini images kill clone dreambox's. But again, it also can be your computer causing the errors, try using another PC.

    Kingie05

  • The Following User Says Thank You to kingie05 For This Useful Post:

    rickardo (17-10-10)

  • #3
    Senior Member Vic's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    914
    Thanks
    68
    Thanked 267 Times in 154 Posts
    Rep Power
    38

    Default

    Quote Originally Posted by kingie05 View Post
    Sorry to say, but I think the Gemini image has killed your box, there has been posts about it that Gemini images kill clone dreambox's. But again, it also can be your computer causing the errors, try using another PC.

    Kingie05
    He has already tried 3 PC's there are posts on some forums where you can bring them back to life via jtag

  • The Following User Says Thank You to Vic For This Useful Post:

    rickardo (17-10-10)

  • #4
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2
    Thanks
    30
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0

    Default

    Put the box into stop mode using dreamup and then try to flash using the web interface.
    Thats how i got one of mine to flash when it was giving user abort.
    Also check your security setting and make sure dreamup is allowed through firewall if you have one.

  • The Following User Says Thank You to linz For This Useful Post:

    rickardo (17-10-10)

  • #5
    Premium Member nfnovice's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1,412
    Thanks
    247
    Thanked 320 Times in 209 Posts
    Rep Power
    50

    Default

    stop mode on a 500 - didnt know that existed - I thought it was OE boxes only
    Dm500, DM5620, DM600 x2, DM7000 x1, DM7020, DM7025, DM800, VU+DUO and a partridge in a pear tree
    All it takes for evil to prevail is for good men to do nothing

  • The Following User Says Thank You to nfnovice For This Useful Post:

    rickardo (17-10-10)

  • #6
    Senior Member Dave001's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Age
    42
    Posts
    803
    Thanks
    33
    Thanked 299 Times in 154 Posts
    Rep Power
    45

    Default

    From memory, Gemini adios amigo, killed the bootloader, so Dreamup wouldn't connect to the dream at all, if I'm remembering correctly, this sounds like a different problem.

    Dave

  • The Following User Says Thank You to Dave001 For This Useful Post:

    rickardo (17-10-10)

  • #7
    Member statesmanjeff's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    North Bourke Novacastrian
    Posts
    333
    Thanks
    71
    Thanked 12 Times in 10 Posts
    Rep Power
    13

    Default

    Have had the same issues here.
    Aborted by user everytime.
    I rename the file root.cramfs then put put it into temp folder using DCC
    then go to box using remote and select manual software update.
    I havent been able to use dreamup on any of the newer boxs.
    the old silver dm's worked fine but the newer ones always give me grief.
    Got 4 bricks to prove it.

  • The Following User Says Thank You to statesmanjeff For This Useful Post:

    rickardo (17-10-10)

  • #8
    Member INFO's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    477
    Thanks
    11
    Thanked 58 Times in 37 Posts
    Rep Power
    18

    Default

    TIP Try a earlier version of DREAMUP

  • The Following 2 Users Say Thank You to INFO For This Useful Post:

    missmort (08-07-13),rickardo (17-10-10)

  • #9
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Sydney Northern Beaches
    Posts
    29
    Thanks
    20
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    5

    Default

    Thanks for the replys guys ...

    I deactivated my firewall and allowed everything so I dont think it's that ....

    STATESMANJEFF:
    If I knew the IP address I'd use DCC and fix the one that hangs on start up ...

    LINZ:
    If I knew the IP's of the other boxes I'd go the web way with dreamup but unfortunately they have changed ! ! !

    DHCP was is probably ticked

    Is there any way I can ping or sniff all IP's in all ranges to find a connected dreambox ???

    I have also jtagged all 3 of them successfully .... "Congratulations" - "Amigo" - "Complete" !
    Then again with dreamup it goes for 20 secs and still errors "Aborted by user" ???

    There is something going on with this 20 sec prob ...

    Do you think if I made a shorter null modem cable I'd be more successfull ???

    I know it makes a difference for jtagging (100mm max) which is how long I made it and it worked fine.

    Running out of ideas here and that new work hammer I purchased is gunna get a work out VERY SOON ....

    So peed off --- I knew I should have flashed a new image one box at a time just incase ......

    I'm gunna scream !!! LOL.

  • #10
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Sydney Northern Beaches
    Posts
    29
    Thanks
    20
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by INFO View Post
    TIP Try a earlier version of DREAMUP
    You're a LEGEND MATE ! ! !

    I downloaded and used an old Version of Dreamup - V1.2.2.0 and it flashed successfully and it's up and running ...
    Thanks for the suggestion ... You

    Now it's back to scratch setting them all up again

    No doubt I'll be back with some more dramas ...

    Cheers guys .

  • #11
    Premium Member weirdo's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    4,741
    Thanks
    3,913
    Thanked 2,461 Times in 1,301 Posts
    Rep Power
    264

    Default

    Quote Originally Posted by rickardo View Post

    Is there any way I can ping or sniff all IP's in all ranges to find a connected dreambox ???

    Yes, with DCC. Under the IP address of your dreambox you'll see a Search button, click on that, set the search limits and hit search.

  • #12
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    1
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0

    Default

    Quote Originally Posted by rickardo View Post
    You're a LEGEND MATE ! ! !

    I downloaded and used an old Version of Dreamup - V1.2.2.0 and it flashed successfully and it's up and running ...
    Thanks for the suggestion ... You

    Now it's back to scratch setting them all up again

    No doubt I'll be back with some more dramas ...

    Cheers guys .
    Apologies for dredging up an old thread. But "yeah, what he said"

    Thought I'd bricked my dm500, been mucking about all afternoon trying to get it working, stumbled across this and fingers crossed - i may be a little further on that i was earlier. Dont ya juss love the internet

  • Members who have read this thread: 0

    There are no members to list at the moment.

    Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •