Page 2 of 6 FirstFirst 123456 LastLast
Results 21 to 40 of 117

Thread: Multi Steam receivers

  1. #21
    Senior Member

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1,212
    Thanks
    44
    Thanked 885 Times in 439 Posts
    Rep Power
    404
    Reputation
    12761

    Default

    Your problem will be the skew difference between D1 and Intelsat 19, the 9 stuff hard enough to lock on a correctly sized and lined up lnbf !

  2. The Following User Says Thank You to apsattv For This Useful Post:

    hazman (04-12-17)



  • #22
    Moderator
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    211
    Thanks
    48
    Thanked 170 Times in 61 Posts
    Rep Power
    207
    Reputation
    2891

    Default

    Interrstingly Dream Multimedia now have a DVB Sx tuner available as an option for their latest range of Receivers such as DM7020hd, DM7080 DM820HD and DM900UHD
    Typical though they are not sold with the receiver but are after market options.
    Quoted as doing 16apsk.

    Iíve seen them on EBay, Amazon Germany and the Dream Multimedia shop online from Duahbi.

  • The Following 2 Users Say Thank You to cmoore For This Useful Post:

    hazman (04-12-17),OSIRUS (24-02-18)

  • #23
    Premium Member
    hazman's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Lurking at the teakdoor
    Posts
    1,286
    Thanks
    4,067
    Thanked 7,154 Times in 1,083 Posts
    Rep Power
    3044
    Reputation
    142984

    Default Ultraplus 1000x Blind Scan

    Annoying problem i have found when blind scanning satellites is the scan get's stuck trying to load data transmissions.

  • The Following User Says Thank You to hazman For This Useful Post:

    David071 (14-02-18)

  • #24
    Senior Member

    Join Date
    May 2011
    Location
    Perth
    Age
    59
    Posts
    538
    Thanks
    670
    Thanked 172 Times in 102 Posts
    Rep Power
    180
    Reputation
    3065

    Default

    Yes hazman I have found the same thing with my Ultraplus X1000 as well. It won't get past certain data transmissions.

    David.

  • The Following User Says Thank You to David071 For This Useful Post:

    hazman (15-02-18)

  • #25
    Senior Member

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1,212
    Thanks
    44
    Thanked 885 Times in 439 Posts
    Rep Power
    404
    Reputation
    12761

    Default

    Quote Originally Posted by David071 View Post
    Yes hazman I have found the same thing with my Ultraplus X1000 as well. It won't get past certain data transmissions.

    David.
    That's interesting as the other model 9200 ultraplus have the same issue on a certain carrier on d1 and d2. Maybe the firmware uses the same scan routine

  • The Following User Says Thank You to apsattv For This Useful Post:

    hazman (15-02-18)

  • #26
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2017
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    190

    Default

    Quote Originally Posted by David071 View Post
    Yes hazman I have found the same thing with my Ultraplus X1000 as well. It won't get past certain data transmissions.

    David.
    UltraPlus X1000HD+has no issue with blindscan itself but the real issue it will scan all kind o transponders include internet transponder and others unknown . The set wont pass this transponder if it founds such transponders . There is no receiver in the market can even find such transponders (please check it out) just write the transponder which cause this issue and check the lyngsat website
    The set is made to scan multi stream 16APSK which s doing perfectly in cost of some unknown transponders which it can not go through
    Solution :
    Pease do blind scan vertical or horizontal only and check the polarity of the trouble transponder (definitely one polarity will go through without any issue)
    in the other polarity please use MANUAL Blndscan and avoid the trouble transponder just skip this transponder by inserting the frequency before or after this transponder .
    We hope the supplier can fix this issue with SW update without disturbing the 16APSK multi stream scan.

  • #27
    Premium Member
    hoe's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    -30.7719955,121.495211
    Age
    55
    Posts
    5,445
    Thanks
    223
    Thanked 3,448 Times in 1,502 Posts
    Rep Power
    1275
    Reputation
    47568

    Default

    The set wont pass this transponder if it founds such transponders . There is no receiver in the market can even find such transponders (please check it out) just write the transponder which cause this issue and check the lyngsat website.
    Yes there is.....

    Zgemma.....

    Sent from my BLA-L29 using Tapatalk



    Finally got FTTN, 710m line length....

  • #28
    Senior Member

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1,212
    Thanks
    44
    Thanked 885 Times in 439 Posts
    Rep Power
    404
    Reputation
    12761

    Default

    I disagree, if a receiver cant make any sense of a t.p in blindscan mode, then after about 1 minute it should move on and continue with the scan.

    but yes a firmware should be able to fix it.

    please state the t.p its stalling on. Is it D1 12537 V Sr 36700 Fec 1/2 DVB-S2 QPSK ACM ?

  • The Following User Says Thank You to apsattv For This Useful Post:

    David071 (16-02-18)

  • #29
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    152
    Thanks
    30
    Thanked 92 Times in 53 Posts
    Rep Power
    166
    Reputation
    926

    Default

    I disagree, if a receiver cant make any sense of a t.p in blindscan mode, then after about 1 minute it should move on and continue with the scan.
    I also have this problem with my UltraPlus 1000HD on D1 and D2 a timeout period makes a lot of sense.
    FreeSat V7 Combo, Amiko A5 combo, UltraPlus X-1000HD+, Mediastar HD8200s
    2.4m motorised mesh, 1.2m on D2, 1.2m on D1, 95cm on IS19

  • #30
    Senior Member
    B52's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    620
    Thanks
    16
    Thanked 259 Times in 147 Posts
    Rep Power
    248
    Reputation
    4256

    Default

    Quote Originally Posted by hazman View Post
    Annoying problem i have found when blind scanning satellites is the scan get's stuck trying to load data transmissions.
    I am using a quick F connector adaptor. as soon as it goes into the TP loading loop... I remove the antenna input, since there's no signal the receiver will move to the next TP at which time I reconnect the Antenna... and the DVB's are loading OK.

  • The Following 2 Users Say Thank You to B52 For This Useful Post:

    hazman (16-02-18),OSIRUS (16-02-18)

  • #31
    Premium Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Burragate, Far South Coast NSW
    Age
    68
    Posts
    47
    Thanks
    46
    Thanked 42 Times in 27 Posts
    Rep Power
    158
    Reputation
    850

    Default

    Can anyone confirm whether the Zgemma H7c DVBS2X is in fact capable of receiving the high symbol rate ABC/SBS on D1?

    As mentioned elsewhere, I can't find any SR info in the specs for this receiver.
    4.6m C band dish, numerous Strong boxes, GTsat V8 Nova and even an old BMAC somewhere ---

  • #32
    Junior Member
    Join Date
    May 2015
    Posts
    49
    Thanks
    0
    Thanked 33 Times in 14 Posts
    Rep Power
    68
    Reputation
    670

    Default

    Quote Originally Posted by jbeatty View Post
    Can anyone confirm whether the Zgemma H7c DVBS2X is in fact capable of receiving the high symbol rate ABC/SBS on D1?

    As mentioned elsewhere, I can't find any SR info in the specs for this receiver.
    Even the manual has no mention of symbol rate. Seems a bit strange.
    I would avoid this stb. unless the symbol rate specs are released.

    another dvbs2x stb OCTAGON SF4008 4K
    has 45000 max symbol rate.
    s/r above 45000 seem a rarity at this time.
    Last edited by pithicus62; 22-02-18 at 03:25 PM.

  • #33
    Premium Member
    hoe's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    -30.7719955,121.495211
    Age
    55
    Posts
    5,445
    Thanks
    223
    Thanked 3,448 Times in 1,502 Posts
    Rep Power
    1275
    Reputation
    47568

    Default

    High (47500) and low symbol rate capabilities are part of the dvb-s2x standard, so you would expect it to....

    Sent from my BLA-L29 using Tapatalk



    Finally got FTTN, 710m line length....

  • #34
    Premium Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Burragate, Far South Coast NSW
    Age
    68
    Posts
    47
    Thanks
    46
    Thanked 42 Times in 27 Posts
    Rep Power
    158
    Reputation
    850

    Default

    s/r above 45000 seem a rarity at this time
    Seems that way. I've sent a few enquiries and will report back.

    Could rush in and get an Ultraplus for the job, but I'm just trying to future proof a bit. like many veteran sat watchers here, I have boxes full of obsolete receivers.

    Er, um, I don't suppose anyone wants to buy a Plessey BMAC?
    Last edited by jbeatty; 22-02-18 at 04:50 PM.
    4.6m C band dish, numerous Strong boxes, GTsat V8 Nova and even an old BMAC somewhere ---

  • #35
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2017
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    190

    Default

    Quote Originally Posted by geosatman View Post
    I also have this problem with my UltraPlus 1000HD on D1 and D2 a timeout period makes a lot of sense.
    A new S/W for UltraPlus X-1000HD+ will be released soon to improve the blindscan without losing any of its functions.
    Please update your set using Network update with the new S/W 3.2.90 and place a feedback.

  • The Following 5 Users Say Thank You to UltraPlusX1000 For This Useful Post:

    apsattv (24-02-18),David071 (24-02-18),geosatman (23-02-18),hazman (23-02-18),OSIRUS (24-02-18)

  • #36
    Junior Member
    Join Date
    May 2015
    Posts
    49
    Thanks
    0
    Thanked 33 Times in 14 Posts
    Rep Power
    68
    Reputation
    670

    Default

    anything with the STiD135 demod/tuner should cover everything.
    I can't find any device using this chip yet.

  • #37
    Premium Member
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Burragate, Far South Coast NSW
    Age
    68
    Posts
    47
    Thanks
    46
    Thanked 42 Times in 27 Posts
    Rep Power
    158
    Reputation
    850

    Default

    Regarding the Zgemma H7c and its suitability for Optus D1 multistream, I have received the following reply from an Ebay (Australia) seller (Iptvboxes)

    Hi,
    Thank you for your patience. It seems like the broadcast frequency and standard change implemented by both SBS and ABC has changed the transmission standard to DVB-S2. The H7C comes with 2 built-in tuners essentially, the details of which are as follows:

    1x DVBS2X
    2x DVBT2/C

    These tuners are in line with the new standard adopted by both ABC and SBS. We would expect it to work on the H7C. However, having said that, we cannot guarantee that it will work. The best we can do is that we can offer to have the item returned to us in the event that it does not work as per your requirements, with the return postage paid by you. In the event of the return we will process a full refund for you. But please make sure all the warranty seals are intact and the packaging is maintained in good, presentable condition.
    I have a friend interested in this set so I'll pass this on.
    4.6m C band dish, numerous Strong boxes, GTsat V8 Nova and even an old BMAC somewhere ---

  • #38
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    152
    Thanks
    30
    Thanked 92 Times in 53 Posts
    Rep Power
    166
    Reputation
    926

    Default

    A new S/W for UltraPlus X-1000HD+ will be released soon to improve the blindscan without losing any of its functions.
    Please update your set using Network update with the new S/W 3.2.90 and place a feedback.
    All working no hangs so far, will keep testing over the weekend when there are usually many more feeds.
    FreeSat V7 Combo, Amiko A5 combo, UltraPlus X-1000HD+, Mediastar HD8200s
    2.4m motorised mesh, 1.2m on D2, 1.2m on D1, 95cm on IS19

  • The Following User Says Thank You to geosatman For This Useful Post:

    hazman (24-02-18)

  • #39
    Premium Member
    hazman's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Lurking at the teakdoor
    Posts
    1,286
    Thanks
    4,067
    Thanked 7,154 Times in 1,083 Posts
    Rep Power
    3044
    Reputation
    142984

    Default Update

    Quote Originally Posted by geosatman View Post
    All working no hangs so far, will keep testing over the weekend when there are usually many more feeds.
    Where did you find the update from i have searched for it unsuccessfully and the receiver couldn't find any new updates.

    Found it had to turn the receiver off at the power switch and back on again and it came up.
    Last edited by hazman; 24-02-18 at 01:04 PM.

  • #40
    Premium Member
    hazman's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Lurking at the teakdoor
    Posts
    1,286
    Thanks
    4,067
    Thanked 7,154 Times in 1,083 Posts
    Rep Power
    3044
    Reputation
    142984

    Default S/W 3.2.90 UltraPlus X-1000HD+

    Quote Originally Posted by UltraPlusX1000 View Post
    A new S/W for UltraPlus X-1000HD+ will be released soon to improve the blindscan without losing any of its functions.
    Please update your set using Network update with the new S/W 3.2.90 and place a feedback.
    Installed S/W 3.2.90 and done a blind scan on Optus 10,D1,D2 and intelsat 19, All good didn't hang up on any of the data transponders. Thanks for the update.

  • The Following User Says Thank You to hazman For This Useful Post:

    OSIRUS (24-02-18)

  • Page 2 of 6 FirstFirst 123456 LastLast

    Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •