Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 25 of 25

Thread: Mediastar HD 8200s - Service Error

  1. #21
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    27
    Thanks
    10
    Thanked 6 Times in 4 Posts
    Rep Power
    50
    Reputation
    130

    Default

    Yes I've done factory default, hmmmm (all?) now you make me wonder, I think so...

    Ok, I'll do it tonight.

    Thanks B52.



  • #22
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    27
    Thanks
    10
    Thanked 6 Times in 4 Posts
    Rep Power
    50
    Reputation
    130

    Default

    I swap the tuners so now T1 is Terrestrial and T2 Satellite.

    When machine start it intermediately indicated that the Tuners have changed and recommend the scanning of the channels. All data related was deleted when booting up the machine.

    It started with T1 and it found the channels as per normal scan!!!!! So working normal. :-)

    Then i manually Blind scan the satellite on T2, and it found 14 Transponders, expecting more but at night time not bad. Probably the dish needs realign after hard winter too.

    Then it started scan the channels and although it was again visually searching it show 0 new channels at the end of the search. :-(

    So something is wrong with T2. That's what it means Service Error! :-(

    I also look in the options to do a factory reset. I didn't see any specifically indicating all, so I assume if i choose the first option its equivalent to reset all.
    I believe the others options are only data user related.

    Now how do i go from here? If it is a software issue, I'm guessing this has to do with the internal tuner plugin, maybe?

    Is it fixable and how?

  • #23
    Senior Member

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1,157
    Thanks
    43
    Thanked 836 Times in 411 Posts
    Rep Power
    370
    Reputation
    11781

    Default

    What firmware are you on?

  • #24
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    27
    Thanks
    10
    Thanked 6 Times in 4 Posts
    Rep Power
    50
    Reputation
    130

    Default

    Quote Originally Posted by apsattv View Post
    What firmware are you on?
    Model HD8200s
    Frequency Area Australia
    Loader Version L 6.00
    H/W Version HS 8200 1.00
    Application Version HS v2.11.87
    API Version API Apr 10 2014
    Data Version FDU v1.4

  • #25
    Senior Member

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1,157
    Thanks
    43
    Thanked 836 Times in 411 Posts
    Rep Power
    370
    Reputation
    11781

    Default

    Quote Originally Posted by Ferjo View Post
    Model HD8200s
    Frequency Area Australia
    Loader Version L 6.00
    H/W Version HS 8200 1.00
    Application Version HS v2.11.87
    API Version API Apr 10 2014
    Data Version FDU v1.4
    That's ancient, I would suggest finding the current latest version
    my ultraplus 9200 is @ 2.12.18

  • The Following User Says Thank You to apsattv For This Useful Post:

    Ferjo (20-09-18)

  • Page 2 of 2 FirstFirst 12

    Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •