Results 1 to 15 of 15

Thread: driving me nuts, How to add image

  1. #1
    Member statesmanjeff's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Newcastle
    Posts
    370
    Thanks
    86
    Thanked 19 Times in 15 Posts
    Rep Power
    148
    Reputation
    222

    Default driving me nuts, How to add image

    How do i start a post and add an jpg or png image below this text?

    add it here?



Look Here ->
  • #2
    Administrator
    admin's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Victoria
    Age
    51
    Posts
    30,716
    Thanks
    2,132
    Thanked 13,040 Times in 5,582 Posts
    Rep Power
    4189
    Reputation
    151378

    Default

    I had no problems clicking on the FAQ button on the toolbar and finding out

    Edit : Pssssst....look at "Add Image to post" that's under the quick reply box.

  • #3
    Member statesmanjeff's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Newcastle
    Posts
    370
    Thanks
    86
    Thanked 19 Times in 15 Posts
    Rep Power
    148
    Reputation
    222

    Default

    mmmm. Was missing the big flashing lights. Sorry

  • #4
    Administrator
    admin's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Victoria
    Age
    51
    Posts
    30,716
    Thanks
    2,132
    Thanked 13,040 Times in 5,582 Posts
    Rep Power
    4189
    Reputation
    151378

    Default

    I pointed you to the FAQ button because far too many people don't know its there and it generally answers most questions.

    "Post Image" is also on the toolbar.

    Feel free to have a play in this thread, as there are various size options etc etc.

  • #5
    Premium Member
    hinekadon's Avatar
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    still above ground level
    Posts
    920
    Thanks
    2,115
    Thanked 900 Times in 353 Posts
    Rep Power
    366
    Reputation
    15377

    Default didnt work

    [IMG]/home/don/Pictures/ntype/DSCF1672.JPG[/IMG] just trying out "post image " cheers
    have to play again later if thats ok admin ????
    Last edited by hinekadon; 13-02-19 at 04:36 PM. Reason: stuffed it up again
    . Please treat people as you would like to be treated yourself.

  • #6
    Administrator
    admin's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Victoria
    Age
    51
    Posts
    30,716
    Thanks
    2,132
    Thanked 13,040 Times in 5,582 Posts
    Rep Power
    4189
    Reputation
    151378

    Default

    Quote Originally Posted by hinekadon View Post
    [IMG]/home/don/Pictures/ntype/DSCF1672.JPG[/IMG] just trying out "post image " cheers
    have to play again later if thats ok admin ????
    You are presumably trying to link to a picture on your own desktop without uploading it, given the local address.


    All you have to do is click on add image to post and select the image. I am using Google Chrome, it automatically ads the picture to the post, I cant speak for other browsers.

  • #7
    Premium Member
    hinekadon's Avatar
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    still above ground level
    Posts
    920
    Thanks
    2,115
    Thanked 900 Times in 353 Posts
    Rep Power
    366
    Reputation
    15377

    Default

    thanks thats the problem of old brains so i have to list it on post ok im using chrome as well
    . Please treat people as you would like to be treated yourself.

  • #8
    Administrator
    admin's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Victoria
    Age
    51
    Posts
    30,716
    Thanks
    2,132
    Thanked 13,040 Times in 5,582 Posts
    Rep Power
    4189
    Reputation
    151378

    Default

    Ok, so if you are using Chrome its all pretty easy.

    (i'll do this as I type to make sure its correct.) Say you have made a post and are halfway through it and need to add an image. Just click on the "add image to post" link that's just under the box you type in on the left hand side, a popup box will appear and where it says choose image, select the image from your computer that you want to add. It will upload it, and the image will just appear in your post. Exhibit below



    You can click on it to see it full size. This is the preferred method of doing it. If however there is a need to post it full size, you can click on "upload image" on the toolbar at the top of the page and you will see a few different upload options.

    Uploading the same image that way gives a few more options. If you are posting for example the direct link, for full size, you need to cut and paste the code in to your post.......and at the start you need to type [img] and at the end you need to have [/*img] (take the star out, I had to put it there otherwise it thinks its a picture).

    Cutting and pasting in the option "thumbnail for forums" code just gives you what we had in the first example.

  • #9
    Premium Member
    hinekadon's Avatar
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    still above ground level
    Posts
    920
    Thanks
    2,115
    Thanked 900 Times in 353 Posts
    Rep Power
    366
    Reputation
    15377

    Default hinekadon

    thanks will try here 2 morow
    Last edited by hinekadon; 13-02-19 at 09:18 PM. Reason: testing brain for operating status
    . Please treat people as you would like to be treated yourself.

  • #10
    LSemmens
    lsemmens's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Rural South OZ
    Posts
    7,835
    Thanks
    7,019
    Thanked 4,516 Times in 2,236 Posts
    Rep Power
    1983
    Reputation
    81580

    Default

    I only get a link shown on your post ADMIN.
    I'm out of my mind, but feel free to leave a message...

  • #11
    Crazy Diamond
    Tiny's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Tasmania
    Age
    59
    Posts
    5,805
    Thanks
    9,598
    Thanked 4,518 Times in 2,310 Posts
    Rep Power
    1709
    Reputation
    70697

    Default

    Here is how I add an image. Watch the video



    Last edited by Tiny; 14-02-19 at 10:08 AM.
    Cheers, Tiny
    "You can lead a person to knowledge, but you can't make them think? If you're not part of the solution, you're part of the problem.
    The information is out there; you just have to let it in."

  • #12
    Administrator
    admin's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Victoria
    Age
    51
    Posts
    30,716
    Thanks
    2,132
    Thanked 13,040 Times in 5,582 Posts
    Rep Power
    4189
    Reputation
    151378

    Default

    Quote Originally Posted by lsemmens View Post
    I only get a link shown on your post ADMIN.
    I would say you are blocking images. Browser, security settings, account options/editor......take your pic

    You can see the image in Tiny's video.

  • #13
    LSemmens
    lsemmens's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Rural South OZ
    Posts
    7,835
    Thanks
    7,019
    Thanked 4,516 Times in 2,236 Posts
    Rep Power
    1983
    Reputation
    81580

    Default

    I don't think so. Can find no blocking in Firefox.
    I'm out of my mind, but feel free to leave a message...

  • #14
    Administrator

    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Newcastle, Nsw
    Posts
    4,481
    Thanks
    784
    Thanked 2,392 Times in 1,081 Posts
    Rep Power
    899
    Reputation
    30596

    Default

    It's probably got something to do with Linux.

  • The Following 2 Users Say Thank You to WhiteOx For This Useful Post:

    Tiny (24-02-19),tristen (25-02-19)

  • #15
    LSemmens
    lsemmens's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Rural South OZ
    Posts
    7,835
    Thanks
    7,019
    Thanked 4,516 Times in 2,236 Posts
    Rep Power
    1983
    Reputation
    81580

    Default

    I'm out of my mind, but feel free to leave a message...

  • Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •