Results 1 to 13 of 13

Thread: NBN FTTC new modem

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    127
    Thanks
    16
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    145
    Reputation
    10

    Default NBN FTTC new modem

    Hi guys I have fttc and my current modem is not satisfying my requirements am I able to remove my modem from tpg and use my own supplied modem.
    thanks



Look Here ->
  • #2
    Senior Member
    fandtm666's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    5,084
    Thanks
    133
    Thanked 525 Times in 234 Posts
    Rep Power
    932
    Reputation
    31147

    Default

    you are not forced to use the suppliers modem but make sure you get
    one that is capable of supporting the nbn supplied, i use my own asus

  • #3
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    127
    Thanks
    16
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    145
    Reputation
    10

    Default

    What kind of modem would I need I want to remove the tpg modem router and put a better one in its place. Do I need modem router or just a router I saw this asus rt-ac88u is this anygood thanks for any help you can give me.

  • #4
    Administrator
    mtv's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    17,685
    Thanks
    5,173
    Thanked 11,414 Times in 5,621 Posts
    Rep Power
    4005
    Reputation
    163971

    Default

    That depends on what your issue is.

    Is your problem with the modem side, or the router?

    More specific info on your 'requirements' would be helpful.

  • #5
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    127
    Thanks
    16
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    145
    Reputation
    10

    Default

    The issues I am having is with the wi fi not reaching the far end of the house.
    thanks again

  • #6
    Administrator
    mtv's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    17,685
    Thanks
    5,173
    Thanked 11,414 Times in 5,621 Posts
    Rep Power
    4005
    Reputation
    163971

    Default

    Quote Originally Posted by boily View Post
    The issues I am having is with the wi fi not reaching the far end of the house.
    thanks again
    That's a wireless router issue.

    If you don't have a network connection problem, you can just add a better wireless router to your NBN modem.

  • #7
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    671
    Thanks
    4
    Thanked 202 Times in 130 Posts
    Rep Power
    198
    Reputation
    1838

    Default

    Or pop down to OfficeWorks and grab a wifi range extender.

  • #8
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    127
    Thanks
    16
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    145
    Reputation
    10

    Default

    But if I want to remove my isp's modem router is the asus rt-ac88u going to work or do I need the asus DSL-AC3100 which has the vdsl feature.
    thanks
    Last edited by boily; 14-04-19 at 02:17 PM.

  • #9
    Premium Member
    hoe's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    -30.7719955,121.495211
    Age
    55
    Posts
    5,417
    Thanks
    219
    Thanked 3,420 Times in 1,490 Posts
    Rep Power
    1261
    Reputation
    47008

    Default

    You will need a vdsl modem.

    If you already have the Asus router, try running your current modem in bridge mode and using the router as the dhcp server.

    BTW, what's your link speed?



    Sent from my CLT-L29 using Tapatalk



    Finally got FTTN, 710m line length....

  • #10
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    127
    Thanks
    16
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    145
    Reputation
    10

    Default

    433mbps

  • #11
    Senior Member
    fandtm666's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    5,084
    Thanks
    133
    Thanked 525 Times in 234 Posts
    Rep Power
    932
    Reputation
    31147

    Default

    Quote Originally Posted by boily View Post
    433mbps

    are you sure about that number.

    as for the modem go to whirlpool and have a read through
    the dedicated threads on just what you are after and they talk
    about many different modems and their strength and weakness


    seriously 433mbps ???? FTC is 100Mbps that looks like old adsl

    this my fiber to the node which is no were near as good as FTTC

    Last edited by fandtm666; 14-04-19 at 06:13 PM.

  • #12
    Premium Member

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    3,089
    Thanks
    1,597
    Thanked 1,682 Times in 825 Posts
    Rep Power
    721
    Reputation
    24028

    Default

    Have Telstra cable, 100 down 5 up. Asus ac88 connected as Hoe has said in bridge mode, the whole house, 2 story gets wi fi, as suggested by 666, Whirlpool will tell you how to do this. The Asus aint cheap so suggestions of placing an extender may be the go
    Last edited by allover; 14-04-19 at 07:19 PM.
    There is a fine line between "Hobby" and "Madness"

  • #13
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    127
    Thanks
    16
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    145
    Reputation
    10

    Default

    sorry mate download speed I get 96

  • Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •