Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 41 to 43 of 43

Thread: Asiasat 5 RAI Disappeared

  1. #41
    Senior Member
    B52's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    643
    Thanks
    17
    Thanked 268 Times in 153 Posts
    Rep Power
    257
    Reputation
    4436

    Default

    Quote Originally Posted by bzxhms View Post
    Hi fellow members, has anyone had any luck is getting RAI working? I've made the tuning changes listed above but picture is pixelated.
    Hoping someone can share how best to get this working again. Thanks in advance.
    More than likely 5G interference.. LNB with inbuilt 5G filter should fix it... see..>>



  • #42
    Moderator

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    228
    Thanks
    66
    Thanked 178 Times in 67 Posts
    Rep Power
    216
    Reputation
    3051

    Default

    Quote Originally Posted by B52 View Post
    More than likely 5G interference.. LNB with inbuilt 5G filter should fix it... see..>>
    Ive noticed around my way in the last week issues with interference on AS5 and AS7 around the 3500 - 3600 portion of the band , this is causing signals to randomly drop out for a few seconds. Taking a look on a spectrum analyser conforms random signals across the entire area but 3520 and 3580 stick out. I can not conform this is 5g origin I might contact the ACMA to see if any testing has started in my area. I have two towers to the North and North East of me about 2kms away. The interference is across a lot of the arc. I have made a short video I will try and upload. OOOPS no I can't, that option has been removed from the board.

    In saying all this, RAI is not an issue for me, signal levels are high with no pixelizatiin.
    Last edited by cmoore; 10-01-20 at 10:21 AM.

  • The Following 2 Users Say Thank You to cmoore For This Useful Post:

    hos here (14-01-20),Mr 672A (17-01-20)

  • #43
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    63
    Thanks
    2
    Thanked 28 Times in 18 Posts
    Rep Power
    146
    Reputation
    365

    Default

    Quote Originally Posted by cmoore View Post
    Ive noticed around my way in the last week issues with interference on AS5 and AS7 around the 3500 - 3600 portion of the band , this is causing signals to randomly drop out for a few seconds. Taking a look on a spectrum analyser conforms random signals across the entire area but 3520 and 3580 stick out. I can not conform this is 5g origin I might contact the ACMA to see if any testing has started in my area. I have two towers to the North and North East of me about 2kms away. The interference is across a lot of the arc. I have made a short video I will try and upload. OOOPS no I can't, that option has been removed from the board.

    In saying all this, RAI is not an issue for me, signal levels are high with no pixelizatiin.
    Go to and put in the address to see what is active and what is proposed..
    I know on my local tower we currently have NBN FW @3500 and Telstra LTE700, WCDMA850 but they're proposing an upgrade with Telstra putting on LTE2600, NR850, LTE1800, LTE2100, NR3500 as well as Optus and Vodafone adding a bunch of 3G/4Gstuff
    How they fit all that onto a 45mtr monopole will be interesting.

  • The Following 5 Users Say Thank You to beeblebrox For This Useful Post:

    cmoore (28-01-20),Ferjo (28-01-20),hos here (28-01-20),joezep (29-01-20),tristen (27-01-20)

  • Page 3 of 3 FirstFirst 123

    Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •