Results 1 to 9 of 9

Thread: Anyone still unlock phones ?

  1. #1
    Senior Member

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Melbourne, NE.
    Age
    51
    Posts
    2,556
    Thanks
    362
    Thanked 523 Times in 362 Posts
    Rep Power
    372
    Reputation
    7258

    Default Anyone still unlock phones ?

    Got a ZTE FIT that my daughter was given but its locked to optus, worth unlocking or find a telstra phone for a belong sim ?



Look Here ->
  • #2
    LSemmens
    lsemmens's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Rural South OZ
    Posts
    8,575
    Thanks
    8,004
    Thanked 5,197 Times in 2,512 Posts
    Rep Power
    2289
    Reputation
    95200

    Default

    A quick google says you can. one mob I saw charges about $6.00 so probably worth it.
    I'm out of my mind, but feel free to leave a message...

  • #3
    Senior Member
    Philquad's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    nelson bay
    Age
    51
    Posts
    3,846
    Thanks
    186
    Thanked 1,267 Times in 766 Posts
    Rep Power
    599
    Reputation
    16178

    Default

    why do we need the NBN ? because the copper network is constipated & needs fibre

  • #4
    Senior Member

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Melbourne, NE.
    Age
    51
    Posts
    2,556
    Thanks
    362
    Thanked 523 Times in 362 Posts
    Rep Power
    372
    Reputation
    7258

    Default

    Quote Originally Posted by Philquad View Post
    Thanks, you used them before Phil ?

  • #5
    Senior Member

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Melbourne, NE.
    Age
    51
    Posts
    2,556
    Thanks
    362
    Thanked 523 Times in 362 Posts
    Rep Power
    372
    Reputation
    7258

    Default

    Unlock code store couldn't unlock it so i tried the optus site and their unlocking form but it said it wasn't a locked device ?

  • #6
    Senior Member joezep's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    SE Melbourne
    Posts
    851
    Thanks
    459
    Thanked 231 Times in 163 Posts
    Rep Power
    225
    Reputation
    2468

    Default

    You might have to set the apn manually in phone.


  • #7
    Senior Member

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Melbourne, NE.
    Age
    51
    Posts
    2,556
    Thanks
    362
    Thanked 523 Times in 362 Posts
    Rep Power
    372
    Reputation
    7258

    Default

    Quote Originally Posted by joezep View Post
    You might have to set the apn manually in phone.

    Boost sim doesnt work either, did an online chat with optus and they suggested going in store so will give that a go before i decide to ditch it.

  • #8
    Senior Member

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Sydney
    Posts
    1,410
    Thanks
    164
    Thanked 816 Times in 437 Posts
    Rep Power
    458
    Reputation
    14716

    Default Anyone still unlock phones ?

    Could it be that the phone will not work correctly on Telstra?

    A look at the phone specs shows no 3G 850, which means no 3G connectivity on Telstra. And while it does have some of the Telstra LTE bands, I donít known if it is a supported phone, so VoLTE would not work.

    Grab a Vodafone SIM and see if that works, as they should be support by this phone. If Voda works you know the phone is unlocked, it just doesnít have the hardware to work with Telstra.
    Last edited by peteramjet; 19-07-19 at 08:18 AM.

  • #9
    Senior Member

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Melbourne, NE.
    Age
    51
    Posts
    2,556
    Thanks
    362
    Thanked 523 Times in 362 Posts
    Rep Power
    372
    Reputation
    7258

    Default

    Quote Originally Posted by peteramjet View Post
    Could it be that the phone will not work correctly on Telstra?

    A look at the phone specs shows no 3G 850, which means no 3G connectivity on Telstra. And while it does have some of the Telstra LTE bands, I donít known if it is a supported phone, so VoLTE would not work.

    Grab a Vodafone SIM and see if that works, as they should be support by this phone. If Voda works you know the phone is unlocked, it just doesnít have the hardware to work with Telstra.
    As soon as i put in another sim i get a message saying it is networked lock, wont bother any longer with this phone.

  • Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •