Results 1 to 9 of 9

Thread: Anyone still unlock phones ?

  1. #1
    Senior Member

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Melbourne, NE.
    Age
    51
    Posts
    2,530
    Thanks
    353
    Thanked 518 Times in 357 Posts
    Rep Power
    365
    Reputation
    7158

    Default Anyone still unlock phones ?

    Got a ZTE FIT that my daughter was given but its locked to optus, worth unlocking or find a telstra phone for a belong sim ?



Look Here ->
  • #2
    LSemmens
    lsemmens's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Rural South OZ
    Posts
    8,274
    Thanks
    7,609
    Thanked 4,823 Times in 2,381 Posts
    Rep Power
    2125
    Reputation
    87720

    Default

    A quick google says you can. one mob I saw charges about $6.00 so probably worth it.
    I'm out of my mind, but feel free to leave a message...

  • #3
    Senior Member
    Philquad's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    nelson bay
    Age
    51
    Posts
    3,814
    Thanks
    184
    Thanked 1,246 Times in 750 Posts
    Rep Power
    586
    Reputation
    15758

    Default

    why do we need the NBN ? because the copper network is constipated & needs fibre

  • #4
    Senior Member

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Melbourne, NE.
    Age
    51
    Posts
    2,530
    Thanks
    353
    Thanked 518 Times in 357 Posts
    Rep Power
    365
    Reputation
    7158

    Default

    Quote Originally Posted by Philquad View Post
    Thanks, you used them before Phil ?

  • #5
    Senior Member

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Melbourne, NE.
    Age
    51
    Posts
    2,530
    Thanks
    353
    Thanked 518 Times in 357 Posts
    Rep Power
    365
    Reputation
    7158

    Default

    Unlock code store couldn't unlock it so i tried the optus site and their unlocking form but it said it wasn't a locked device ?

  • #6
    Senior Member joezep's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    SE Melbourne
    Posts
    850
    Thanks
    458
    Thanked 230 Times in 162 Posts
    Rep Power
    220
    Reputation
    2448

    Default

    You might have to set the apn manually in phone.


  • #7
    Senior Member

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Melbourne, NE.
    Age
    51
    Posts
    2,530
    Thanks
    353
    Thanked 518 Times in 357 Posts
    Rep Power
    365
    Reputation
    7158

    Default

    Quote Originally Posted by joezep View Post
    You might have to set the apn manually in phone.

    Boost sim doesnt work either, did an online chat with optus and they suggested going in store so will give that a go before i decide to ditch it.

  • #8
    Senior Member

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Sydney
    Posts
    1,400
    Thanks
    162
    Thanked 805 Times in 430 Posts
    Rep Power
    448
    Reputation
    14496

    Default Anyone still unlock phones ?

    Could it be that the phone will not work correctly on Telstra?

    A look at the phone specs shows no 3G 850, which means no 3G connectivity on Telstra. And while it does have some of the Telstra LTE bands, I donít known if it is a supported phone, so VoLTE would not work.

    Grab a Vodafone SIM and see if that works, as they should be support by this phone. If Voda works you know the phone is unlocked, it just doesnít have the hardware to work with Telstra.
    Last edited by peteramjet; 19-07-19 at 08:18 AM.

  • #9
    Senior Member

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Melbourne, NE.
    Age
    51
    Posts
    2,530
    Thanks
    353
    Thanked 518 Times in 357 Posts
    Rep Power
    365
    Reputation
    7158

    Default

    Quote Originally Posted by peteramjet View Post
    Could it be that the phone will not work correctly on Telstra?

    A look at the phone specs shows no 3G 850, which means no 3G connectivity on Telstra. And while it does have some of the Telstra LTE bands, I donít known if it is a supported phone, so VoLTE would not work.

    Grab a Vodafone SIM and see if that works, as they should be support by this phone. If Voda works you know the phone is unlocked, it just doesnít have the hardware to work with Telstra.
    As soon as i put in another sim i get a message saying it is networked lock, wont bother any longer with this phone.

  • Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •