Results 1 to 9 of 9

Thread: Anyone still unlock phones ?

  1. #1
    Senior Member

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Melbourne, NE.
    Age
    52
    Posts
    2,597
    Thanks
    367
    Thanked 534 Times in 371 Posts
    Rep Power
    383
    Reputation
    7478

    Default Anyone still unlock phones ?

    Got a ZTE FIT that my daughter was given but its locked to optus, worth unlocking or find a telstra phone for a belong sim ?



Look Here ->
  • #2
    LSemmens
    lsemmens's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Rural South OZ
    Posts
    9,074
    Thanks
    9,070
    Thanked 5,717 Times in 2,742 Posts
    Rep Power
    2519
    Reputation
    105600

    Default

    A quick google says you can. one mob I saw charges about $6.00 so probably worth it.
    I'm out of my mind, but feel free to leave a message...

  • #3
    Senior Member
    Philquad's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    nelson bay
    Age
    52
    Posts
    3,868
    Thanks
    188
    Thanked 1,290 Times in 782 Posts
    Rep Power
    614
    Reputation
    16638

    Default

    why do we need the NBN ? because the copper network is constipated & needs fibre

  • #4
    Senior Member

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Melbourne, NE.
    Age
    52
    Posts
    2,597
    Thanks
    367
    Thanked 534 Times in 371 Posts
    Rep Power
    383
    Reputation
    7478

    Default

    Quote Originally Posted by Philquad View Post
    Thanks, you used them before Phil ?

  • #5
    Senior Member

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Melbourne, NE.
    Age
    52
    Posts
    2,597
    Thanks
    367
    Thanked 534 Times in 371 Posts
    Rep Power
    383
    Reputation
    7478

    Default

    Unlock code store couldn't unlock it so i tried the optus site and their unlocking form but it said it wasn't a locked device ?

  • #6
    Senior Member joezep's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    SE Melbourne
    Posts
    857
    Thanks
    463
    Thanked 233 Times in 165 Posts
    Rep Power
    232
    Reputation
    2508

    Default

    You might have to set the apn manually in phone.


  • #7
    Senior Member

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Melbourne, NE.
    Age
    52
    Posts
    2,597
    Thanks
    367
    Thanked 534 Times in 371 Posts
    Rep Power
    383
    Reputation
    7478

    Default

    Quote Originally Posted by joezep View Post
    You might have to set the apn manually in phone.

    Boost sim doesnt work either, did an online chat with optus and they suggested going in store so will give that a go before i decide to ditch it.

  • #8
    Senior Member

    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Sydney
    Posts
    1,438
    Thanks
    170
    Thanked 836 Times in 447 Posts
    Rep Power
    472
    Reputation
    15116

    Default Anyone still unlock phones ?

    Could it be that the phone will not work correctly on Telstra?

    A look at the phone specs shows no 3G 850, which means no 3G connectivity on Telstra. And while it does have some of the Telstra LTE bands, I donít known if it is a supported phone, so VoLTE would not work.

    Grab a Vodafone SIM and see if that works, as they should be support by this phone. If Voda works you know the phone is unlocked, it just doesnít have the hardware to work with Telstra.
    Last edited by peteramjet; 19-07-19 at 08:18 AM.

  • #9
    Senior Member

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Melbourne, NE.
    Age
    52
    Posts
    2,597
    Thanks
    367
    Thanked 534 Times in 371 Posts
    Rep Power
    383
    Reputation
    7478

    Default

    Quote Originally Posted by peteramjet View Post
    Could it be that the phone will not work correctly on Telstra?

    A look at the phone specs shows no 3G 850, which means no 3G connectivity on Telstra. And while it does have some of the Telstra LTE bands, I donít known if it is a supported phone, so VoLTE would not work.

    Grab a Vodafone SIM and see if that works, as they should be support by this phone. If Voda works you know the phone is unlocked, it just doesnít have the hardware to work with Telstra.
    As soon as i put in another sim i get a message saying it is networked lock, wont bother any longer with this phone.

  • Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •