Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 26 of 26

Thread: One for the Linux/virtual box/windows guruís

  1. #21
    Premium Lager

    Join Date
    Jan 2008
    Age
    56
    Posts
    4,658
    Thanks
    1,492
    Thanked 2,454 Times in 1,133 Posts
    Rep Power
    1011
    Reputation
    35515

    Default

    Quote Originally Posted by mickstv View Post
    Hi Porkop, In Virtual Box did you install the guest additions ?
    Yep. Sure did. Iím going to revisit once I have re positioned the comma RX area of my shack.
    __________________________________________________ __
    Statistically, if you wait long enough, everything will happen!



  • #22
    Senior Member
    mickstv's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Age
    47
    Posts
    4,152
    Thanks
    2,156
    Thanked 2,368 Times in 1,381 Posts
    Rep Power
    613
    Reputation
    17706

    Default

    Very Strange....

  • #23
    Senior Member
    mickstv's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Age
    47
    Posts
    4,152
    Thanks
    2,156
    Thanked 2,368 Times in 1,381 Posts
    Rep Power
    613
    Reputation
    17706

    Default

    Many years ago I used VMware. Pretty sure it had better control of host ports.

    Pretty sure this is the right link. cant remember how to install, they use a .bundle file.





    EDIT..

    Here's how to run the .bundle file, link below for Ubuntu..

    Last edited by mickstv; 17-09-19 at 10:55 PM.

  • #24
    Premium Lager

    Join Date
    Jan 2008
    Age
    56
    Posts
    4,658
    Thanks
    1,492
    Thanked 2,454 Times in 1,133 Posts
    Rep Power
    1011
    Reputation
    35515

    Default

    Im using Virtualbox not VMware.
    __________________________________________________ __
    Statistically, if you wait long enough, everything will happen!

  • #25
    Senior Member
    mickstv's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Age
    47
    Posts
    4,152
    Thanks
    2,156
    Thanked 2,368 Times in 1,381 Posts
    Rep Power
    613
    Reputation
    17706

    Default

    Hmmm well......yes I know that....

    VMware may well fix your issues with serial ports etc....

    Wouldn't it be worth trying ???

  • The Following User Says Thank You to mickstv For This Useful Post:

    porkop (18-09-19)

  • #26
    Premium Member
    Skepticist's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    1,130
    Thanks
    689
    Thanked 662 Times in 519 Posts
    Rep Power
    419
    Reputation
    12620

    Default

    I use vmware to run Win10 in Mint and I never been able to access physical serial ports. Possibly due to not trying hard enough but maybe one day I'll have the need and the inclination concurrently

    Edit: Just did some poking around and found answers at

    IE:
    A VMware Workstation virtual machine can use up to four virtual serial ports. The virtual serial ports can be configured in several ways.

    You can connect a virtual serial port to a physical serial port on the host computer.
    You can connect a virtual serial port to a file on the host computer.
    You can make a direct connection between two virtual machines or between a virtual machine and an application running on the host computer.
    You can also select whether to connect the virtual serial port when you power on the virtual machine.
    The trick is to add the serial port(s) to VMWare in settings for the guest OS so they'll be available in the removable devices list.
    Tried it and it appears to work
    Last edited by Skepticist; 19-09-19 at 10:54 PM.

  • Page 2 of 2 FirstFirst 12

    Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •