Results 1 to 4 of 4

Thread: Optus 10 from New Zealand

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    9
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Reputation
    30

    Default Optus 10 from New Zealand

    Hey all,

    Wondering if anyone has been able to lock onto the FNANZ beams from Optus 10? I had a quick play today but couldn't find it from the North East of the North Island.

    looking for;
    12407V (fta apparently)
    12447V (encrypted)

    Tried on a 60cm dish and a 75 but have a 100cm dish which I haven't tried yet.

    My 100cm currently has Intelsat 19 with Optus D1 to the right, and I think I could add a bracket to the right of D1 for Optus 10. So 3 LNB's in total on that dish. What should my LBF frequency be for Optus 10? I dont really understand that but tried 11300 and most of the other options on the receiver which is DVB-S2 multistream compatible.



    Cheers,
    dooks
    Last edited by dookie; 03-02-21 at 02:03 PM.



Look Here ->
  • #2
    Senior Member

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1,260
    Thanks
    46
    Thanked 920 Times in 459 Posts
    Rep Power
    444
    Reputation
    13461

    Default

    Use 12707 H that should be good and strong , my dish is way out of posiition, but did scan in 12447 V but fat load of good that was, its all hevc TV5 loaded though as its NOT hevc

    stuff on 12407 v has encrypted allready anyway not that i saw it


  • #3
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    9
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Reputation
    30

    Default

    Thanks mate, I didnt see 12707 H hiding there so I will give it a go to at least align it with Optus 10.

    One last question for anyone that might know. Should this LNB work on the likes of Optus D1 and Optus 10?

    I'm using that for Intelsat 19, but a straight swap with my Optus D1 LNB didnt work - changed the frequencies to no avail.

  • #4
    Administrator
    mtv's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    18,922
    Thanks
    6,253
    Thanked 13,231 Times in 6,268 Posts
    Rep Power
    4812
    Reputation
    200939

    Default

    Quote Originally Posted by dookie View Post
    TShould this LNB work on the likes of Optus D1 and Optus 10?
    Yes, it covers the Optus sats frequencies.

    The specs show it's a universal type LNBF, but as you said you are currently using it on IS19, you obviously already know how to set up the universal LNBF LO frequencies in your decoder.

  • Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •