Results 1 to 2 of 2

Thread: Hikvision PoE NVR Recording Issues

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2021
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default Hikvision PoE NVR Recording Issues

    We are running a Hikvision 32 channel DS7700 PoE NVR. It currently has 11 cameras running, with 6 of those receiving power from the NVR itself. They don't pull more than a quarter of the PoE load. All cameras are set to motion recording.

    Between 6-10AM, the recording seems fine, but after that the cameras only record every second hour. There will be a bunch of recording, then a huge gap of almost exactly an hour, before the cameras start recording again.

    As far as I can tell the cameras are set to record whenever they see motion, 24 hours a day.

    I'm assuming it's either a setting I have missed somewhere. (Using iVMS4200 as the recorder is offsite) If it was the recorder getting overloaded & shutting down, it shouldn't take an hour exactly to reboot.

    Inside "Remote Config" -> "Event" -> "Motion Detection" each of the cameras have motion detection set all day. There is another "Schedule" tab which also looks properly configured.

    Any clues on what is causing this?


    P.S. does anyone know how Hikvision cameras/recorders deal with the hour when we leave daylight saving? Does it keep the first hour, the second, both or neither. Looking at the footage when daylight saving ended I got very confused.



Look Here ->
  • #2
    Senior Member secure's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    W.A
    Posts
    767
    Thanks
    145
    Thanked 128 Times in 115 Posts
    Rep Power
    227
    Reputation
    2049

    Default

    Re- DLS, I think it records both hours.

  • Tags for this Thread

    Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •