Results 1 to 13 of 13

Thread: My Oppo (bought in July) has seized & I can do NOTHING !

  1. #1
    Premium Member M-R's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    East St Kilda, Vic
    Posts
    189
    Thanks
    73
    Thanked 33 Times in 23 Posts
    Rep Power
    71
    Reputation
    670

    Default My Oppo (bought in July) has seized & I can do NOTHING !

    Hello hello.
    I hope I haven't left grumbles behind the last time I was here. Which was I have no idea when ! :\
    Anyway: suddenly today my bloody Oppo stopped doing anything. When I swipe up to open the screen, all that happens is that it tells me
    "camera is in use"
    and the lock symbol is, like, locked.
    I wrote to Oz support, explaining that I can do nothing except receive calls; and they wrote back some hours later asking me to do four very specific things, every one of which required me to be able to operate the phone.
    I can't ascertain ANY of the facts they want. I tell them I bought it brand new in July, and that it cost me AUD388, but that doesn't help.
    I don't suppose any of you have heard a bell ring in your head about this INFURIATING circumstance ?
    Apart from the sheer horribleness, I'm in the middle of trying to move house !!!

    M-R
    I'll tell thee everything I can: there's little to relate ...



Look Here ->
  • #2
    Administrator
    mtv's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    18,972
    Thanks
    6,321
    Thanked 13,312 Times in 6,290 Posts
    Rep Power
    4848
    Reputation
    202559

    Default

    If you purchased it new in July, it should still be under warranty.

    Follow the instructions for a warranty claim.

  • The Following User Says Thank You to mtv For This Useful Post:

    M-R (20-09-21)

  • #3
    Premium Member
    hoe's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    76 totters lane
    Age
    57
    Posts
    5,860
    Thanks
    244
    Thanked 3,996 Times in 1,709 Posts
    Rep Power
    1533
    Reputation
    58528

    Default

    Have you tried turning it off and on again ?
    https://www.speedtest.net/result/d/7...193b4402e8.png

    FTTN, 710m line length, bit faster now with draytek modem....

  • The Following User Says Thank You to hoe For This Useful Post:

    M-R (20-09-21)

  • #4
    Premium Member M-R's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    East St Kilda, Vic
    Posts
    189
    Thanks
    73
    Thanked 33 Times in 23 Posts
    Rep Power
    71
    Reputation
    670

    Default

    But MTV, I'm trying to move house !!
    I can't be without it.
    I'll tell thee everything I can: there's little to relate ...

  • #5
    Premium Member M-R's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    East St Kilda, Vic
    Posts
    189
    Thanks
    73
    Thanked 33 Times in 23 Posts
    Rep Power
    71
    Reputation
    670

    Default

    Hoe, I have tried.
    I don't think it worked.
    But I shall have another go. Thanks !
    I'll tell thee everything I can: there's little to relate ...

  • #6
    Administrator
    mtv's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    18,972
    Thanks
    6,321
    Thanked 13,312 Times in 6,290 Posts
    Rep Power
    4848
    Reputation
    202559

    Default

    Quote Originally Posted by M-R View Post
    But MTV, I'm trying to move house !!
    I can't be without it.
    Well, given it's not working now.. you ARE without it.

    If tech support haven't been able to solve the issue, wouldn't it be better to get the ball rolling with a warranty claim?

  • The Following User Says Thank You to mtv For This Useful Post:

    M-R (20-09-21)

  • #7
    Premium Member M-R's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    East St Kilda, Vic
    Posts
    189
    Thanks
    73
    Thanked 33 Times in 23 Posts
    Rep Power
    71
    Reputation
    670

    Default

    Nup. I can't turn it off. I think I'll bust out crying.
    I'll tell thee everything I can: there's little to relate ...

  • #8
    Senior Member
    fandtm666's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    5,365
    Thanks
    217
    Thanked 872 Times in 399 Posts
    Rep Power
    1107
    Reputation
    38087

    Default

    1: Turn off the phone Press and hold the Power and Volume Down buttons together for at least 8 seconds, until the phone enters Recovery Mode. On the Recovery mode screen, tap [Reboot].

    otherwise do a firmware update


  • The Following User Says Thank You to fandtm666 For This Useful Post:

    M-R (20-09-21)

  • #9
    Premium Member M-R's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    East St Kilda, Vic
    Posts
    189
    Thanks
    73
    Thanked 33 Times in 23 Posts
    Rep Power
    71
    Reputation
    670

    Default

    Quote Originally Posted by mtv View Post
    Well, given it's not working now.. you ARE without it.

    If tech support haven't been able to solve the issue, wouldn't it be better to get the ball rolling with a warranty claim?

    Yesyesyes ! - I'll do it tomorrow. As you say, needs must.
    I'll tell thee everything I can: there's little to relate ...

  • #10
    Premium Member M-R's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    East St Kilda, Vic
    Posts
    189
    Thanks
    73
    Thanked 33 Times in 23 Posts
    Rep Power
    71
    Reputation
    670

    Default

    Thank-you, but I can't do that. It alternates between simply shutting off (meaning screen-black) and showing me that same infuriating message of "camera in use", with scraps of what I've missed ..
    I'll tell thee everything I can: there's little to relate ...

  • #11
    LSemmens
    lsemmens's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Rural South OZ
    Posts
    9,671
    Thanks
    10,938
    Thanked 6,456 Times in 3,009 Posts
    Rep Power
    2849
    Reputation
    120380

    Default

    I'd just let the battery run down until the phone turns itself off if you can't do anything else. In the "bad ole days" I'd just remove the battery. Once fully discharged and off, you can then re-charge it and hopefully convince it to be a phone again.
    I'm out of my mind, but feel free to leave a message...

  • #12
    Premium Member M-R's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    East St Kilda, Vic
    Posts
    189
    Thanks
    73
    Thanked 33 Times in 23 Posts
    Rep Power
    71
    Reputation
    670

    Red face

    Quote Originally Posted by lsemmens View Post
    I'd just let the battery run down until the phone turns itself off if you can't do anything else. In the "bad ole days" I'd just remove the battery. Once fully discharged and off, you can then re-charge it and hopefully convince it to be a phone again.
    My dear ! - how nice to see your name come up.
    Friends across the hall have just returned it to me having FIXED IT ! Yaaaaaaaaay !
    Apparently it was something to do with facial recognition having got itself into a loop, so that when I swiped up I was swiping up on top of swiping up.
    You don't get it ?
    How strange .. [grin]
    Will everyone who was kind enough to respond see this, d'you think ?
    I'll tell thee everything I can: there's little to relate ...

  • The Following User Says Thank You to M-R For This Useful Post:

    lsemmens (21-09-21)

  • #13
    Premium Member M-R's Avatar
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    East St Kilda, Vic
    Posts
    189
    Thanks
    73
    Thanked 33 Times in 23 Posts
    Rep Power
    71
    Reputation
    670

    Default

    Thanks from the heart to all the old faithfuls (but none as old as I !) who took the time to read and even respond !! - I love yous all.
    So does Jeff Fenech.
    All's well, except for the fact that Oppo support is totally useless ..
    I'll tell thee everything I can: there's little to relate ...

  • Tags for this Thread

    Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •