Results 1 to 5 of 5

Thread: Asiasat 5 (100.5) problem

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default Asiasat 5 (100.5) problem

    I have relocated to Melbourne a C band dish (mesh 2.3m + almost brand new LNB) that worked fine in Sydney. It has been a few months but now I am getting the same values as before in Sydney (98 strength and 62 quality) but the image on any channel (any transponder really) is quite choppy and unstable. I checked the slew and no trees blocking the way. I spoke to a technician and he told me that C band is about to die and that the signal is poor no matter. Is that true ? I know that IPTV will eventually fully take over but is this issue because c band is obsolete ? Thank you for your comments and opinions. Rick



Look Here ->
  • #2
    Senior Member

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1,264
    Thanks
    46
    Thanked 921 Times in 460 Posts
    Rep Power
    447
    Reputation
    13481

    Default

    You are seeing the T.I caused by 5G there is a few things you can do to get around it such as filtered LNBF bigger dish etc
    AV-comm has a paper on it here

  • #3
    Senior Member
    B52's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    716
    Thanks
    23
    Thanked 322 Times in 184 Posts
    Rep Power
    303
    Reputation
    5516

    Default

    Quote Originally Posted by pippofranco View Post
    now I am getting the same values as before in Sydney (98 strength and 62 quality) but the image on any channel (any transponder really) is quite choppy and unstable.
    See...

    This narrow band works 50m from telco tower. all good for Asiasat 5,

    Last edited by B52; 15-10-21 at 03:56 PM.

  • #4
    Senior Member
    irdeto2engineer's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Bletchley Park Code Breaking Labs
    Posts
    810
    Thanks
    44
    Thanked 323 Times in 189 Posts
    Rep Power
    280
    Reputation
    4181

    Default

    You need a 5G LNB from 3.625 Ghz to 4.2Ghz
    IF EVOLUTION WORKS, WHY SO MANY IDIOTS?

  • #5
    Senior Member
    B52's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    716
    Thanks
    23
    Thanked 322 Times in 184 Posts
    Rep Power
    303
    Reputation
    5516

    Default

    Quote Originally Posted by irdeto2engineer View Post
    You need a 5G LNB from 3.625 Ghz to 4.2Ghz
    How is Taiwan these days ?.... In Australia 5G at 3.650 and another at 3.695 GHz is used between the telco towers. The harmonics effect overwhelms any 3.7 to 4.2GHz LNB. The 5G filter become ineffective. The narrow band LNB's 3.8 to 4.1Ghz are they only once to effectively defeat the interference.
    Last edited by B52; 26-10-21 at 01:37 AM.

  • Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •