Results 1 to 9 of 9

Thread: Telecom4

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    12
    Thanks
    4
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Reputation
    30

    Default Telecom4

    Is Telecom 4 viewable in Melbourne on 2.3 metre did?



Look Here ->
  • #2
    Senior Member

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1,301
    Thanks
    46
    Thanked 941 Times in 475 Posts
    Rep Power
    470
    Reputation
    13881

    Default

    You should be able to load some channels from it with 2.3M. But the signals fluctuate, we have found around 6pm Perth time signals are at their best.

  • #3
    Junior Member
    Join Date
    May 2022
    Posts
    152
    Thanks
    57
    Thanked 15 Times in 11 Posts
    Rep Power
    20
    Reputation
    310

    Default

    Quote Originally Posted by apsattv View Post
    You should be able to load some channels from it with 2.3M. But the signals fluctuate, we have found around 6pm Perth time signals are at their best.
    I found Express 103 at 96.5 degrees and loaded all channel in 15 minutes on two boxes but I spent 3 hours to find any channel on Telkom 4 at 108 degrees so I say Telkom 4 is totally not available in the Gold Coast area if you use a 2.3M dish.

  • #4
    Senior Member

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1,301
    Thanks
    46
    Thanked 941 Times in 475 Posts
    Rep Power
    470
    Reputation
    13881

    Default

    Efarina is the easiest tp get on Telkom 4, as noted above this sat fluctuates throughout the day. So try at different times.

  • #5
    Junior Member
    Join Date
    May 2022
    Posts
    152
    Thanks
    57
    Thanked 15 Times in 11 Posts
    Rep Power
    20
    Reputation
    310

    Default

    Quote Originally Posted by apsattv View Post
    Efarina is the easiest tp get on Telkom 4, as noted above this sat fluctuates throughout the day. So try at different times.
    Telkom 4 has plenty of FTA Channels, What a bummy. I remember the days that all of these channels were on Palapa D 113Deg E but Palapa is dead now and the foot print of Telkom 4 does not cover Aus. I wonder what TX the guy in Melbourne was talking about?
    Anyhow Thanks.

  • #6
    Junior Member
    Join Date
    May 2022
    Posts
    152
    Thanks
    57
    Thanked 15 Times in 11 Posts
    Rep Power
    20
    Reputation
    310

    Default

    Quote Originally Posted by apsattv View Post
    Efarina is the easiest tp get on Telkom 4, as noted above this sat fluctuates throughout the day. So try at different times.
    Tried to load up Efarina 3977 H twice on different times it was a no go for me on my 2.3m mesh dish. Pity on the older days I would get 75% of Telkom 1 at 108 Deg with no issues on the 2.3M dish

  • #7
    Senior Member

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1,301
    Thanks
    46
    Thanked 941 Times in 475 Posts
    Rep Power
    470
    Reputation
    13881

    Default

    Try 3824 H
    It sometimes loads when Efarina won't

  • #8
    Junior Member
    Join Date
    May 2022
    Posts
    152
    Thanks
    57
    Thanked 15 Times in 11 Posts
    Rep Power
    20
    Reputation
    310

    Default

    Quote Originally Posted by apsattv View Post
    Try 3824 H
    It sometimes loads when Efarina won't
    Ok try this arvo. same S/R and FEC and Modulation"
    The only reason why I want to log any channel on Telkom 4 is so my Ultimo 4K box with Blackhole identifies the satellite and log it in.
    Last edited by 5GRUBBISH; 19-11-22 at 01:20 PM.

  • #9
    Junior Member
    Join Date
    May 2022
    Posts
    152
    Thanks
    57
    Thanked 15 Times in 11 Posts
    Rep Power
    20
    Reputation
    310

    Default

    Quote Originally Posted by apsattv View Post
    Try 3824 H
    It sometimes loads when Efarina won't
    Or better still 3824H, mod S, FEC 3636. S/R 2/3.

  • Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •