Page 5 of 6 FirstFirst 123456 LastLast
Results 81 to 100 of 116

Thread: Optus D2 defunct

  1. #81
    Junior Member
    Join Date
    May 2023
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default

    Just got EBSpro running and the moree feed signal dropped. Could still see pics on GT, meter reads 9.5. But EBSpro can't lock for some reason. Couldn't find any other transponders in that low range, but will continue playing around and see what it comes up with. Will try different LNBF also, cheers.

    UPDATE: Think I haven't setup EBSpro correctly. The RF scan does what it should, but the blind scan isn't, so will have to figure out what to change.
    Last edited by aronpeace; 18-05-23 at 05:46 PM.



  • #82
    Senior Member

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1,393
    Thanks
    46
    Thanked 987 Times in 505 Posts
    Rep Power
    508
    Reputation
    14801

    Default

    There are 2 type of blindscan in ebs not all device support both modes

  • #83
    Junior Member
    Join Date
    May 2023
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default

    ok thanks for heads up. Will order bigger dish anyway. Not sure whether 1.8 or 2.4. Do you think these feeds will end up back @ 152e?

  • #84
    Junior Member
    Join Date
    May 2023
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default

    Got these readings from 166, so will try the LNBF


  • #85
    Senior Member

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1,393
    Thanks
    46
    Thanked 987 Times in 505 Posts
    Rep Power
    508
    Reputation
    14801

    Default

    Those readings are off by 100 your lnbf isnt on the correct l.o . Be sure that your TBS device is also running the correct updated drivers

  • The Following User Says Thank You to apsattv For This Useful Post:

    aronpeace (18-05-23)

  • #86
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    36
    Thanks
    5
    Thanked 9 Times in 7 Posts
    Rep Power
    68
    Reputation
    190

    Default

    Quote Originally Posted by aronpeace View Post
    Got these readings from 166, so will try the LNBF




    EBSPro is known to report incorrect readings in the tabular scan report for most TBS devices except the Pro grade such as TBS6903 and TBS6983.
    All of your Ch. 9 feed frequencies are showing as 0.00 dB whereas they should have a value.

    If you want to get the correct SNR dB level right click the frequency in the table and choose the "Analyse" option from the drop down menu. In the "Analyser" tab you should see the SNR in dB dynamically fluctuating by +/- a fraction of a dB, this is the correct level.

    Also, same comment as apsattv, your L.O. setting is out by 100 Mhz, probably from a previous LNB or another satellite configuration.
    Last edited by The Pommie; 18-05-23 at 10:36 PM.

  • #87
    Junior Member
    Join Date
    May 2023
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default

    Cheers Pommie, yeah was confused by the zero SNR as when I clicked on, was still able to watch the channels. The LNB settings I had were incorrect also.

  • #88
    Senior Member

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1,393
    Thanks
    46
    Thanked 987 Times in 505 Posts
    Rep Power
    508
    Reputation
    14801

    Default

    There should be another racing feed up now, but i dont have the details. Probably on one of the freqs mentioned above

  • #89
    Senior Member

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1,393
    Thanks
    46
    Thanked 987 Times in 505 Posts
    Rep Power
    508
    Reputation
    14801

    Default

    169E 11301 H Sr 7500 DVB-S2 8PSK Fec 3/4
    "Adhoc Enc 12_Mod 7"
    NRL

    Reported

  • #90
    Junior Member
    Join Date
    May 2023
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default

    Hey apsattv, if you are about and have time could you please scan 169e 11242H7500? Not expecting a race meeting today but could be something from NSW? Signal not locking for me, and bigger dish not quite arrived yet...

    UPDATE: Reading thru previous posts it is same frequency that greyhounds used last week, so very likely that again.
    Last edited by aronpeace; 23-05-23 at 02:14 PM.

  • #91
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    35
    Thanks
    8
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    176
    Reputation
    15

    Default

    Im interested too, hard to line up when you dont know if there is something there.

  • #92
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    35
    Thanks
    8
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    176
    Reputation
    15

    Default

    Apparently there is a constant tp h3e, anyone know what freq?

  • #93
    Senior Member

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1,393
    Thanks
    46
    Thanked 987 Times in 505 Posts
    Rep Power
    508
    Reputation
    14801

    Default

    If you are in the footprint there areabout 15 signals running, all the time, a needle finder should have no issue pinging when moved to 169E.

    The problem is some are using meters that need frequency info setup and all except the race feeds are ACM/VCM mode which some "digital" meters dont handle

  • #94
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    36
    Thanks
    5
    Thanked 9 Times in 7 Posts
    Rep Power
    68
    Reputation
    190

    Default

    Anyone checked 152E lately, not got a dish on it to confirm but its been on location a while, might have something on it?

  • #95
    Junior Member
    Join Date
    May 2023
    Posts
    9
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default

    Happy to try the 152e Pommie but don't know where to start as there's nothing on lyngsat?

  • #96
    Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    S.E. Queensland
    Posts
    264
    Thanks
    115
    Thanked 156 Times in 77 Posts
    Rep Power
    261
    Reputation
    2660

    Default

    aronpeace, suggest you start with a cheapie needle sat finder and get a ping west of Optus 10.
    Cheers
    Hos Here

  • The Following User Says Thank You to hos here For This Useful Post:

    aronpeace (01-06-23)

  • #97
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    36
    Thanks
    5
    Thanked 9 Times in 7 Posts
    Rep Power
    68
    Reputation
    190

    Default

    Quote Originally Posted by hos here View Post
    aronpeace, suggest you start with a cheapie needle sat finder and get a ping west of Optus 10.
    Cheers
    Hos Here

    Agreed, The Optus satellite at 156E is going to be really strong with lots of channels on it.
    Peak the dish on 156E then facing the sky slowly turn the dish to the left and use some type of meter to detect any activity.

    A meter will show the 156E signals diminish as you move off the satellite and pick up again as you approach 152E, subject to their being activity on it at the time.

  • The Following User Says Thank You to The Pommie For This Useful Post:

    aronpeace (01-06-23)

  • #98
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2019
    Posts
    36
    Thanks
    5
    Thanked 9 Times in 7 Posts
    Rep Power
    68
    Reputation
    190

    Default

    Quote Originally Posted by aronpeace View Post
    Happy to try the 152e Pommie but don't know where to start as there's nothing on lyngsat?


    Lyngsat is dependent on contributions from users to upload their findings.
    If nobody has bothered to scan 152E since the old D1 moved there and upload their findings to Lyngsat there will be nothing listed.

  • #99
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2008
    Age
    46
    Posts
    28
    Thanks
    1
    Thanked 6 Times in 5 Posts
    Rep Power
    194
    Reputation
    130

    Default

    Quote Originally Posted by apsattv View Post
    What TBS card are you using? what mode did crazyscan report? CCM acm/vcm? 8psk 16 apsk etc? did you use 1mhz steppings?

    Here are todays feeds
    its likely fec 5/6 is the issue as you need 9dB +

    11237 H Sr 7500 DVB-S2 8PSK Fec 2/3 Greyhounds
    11274 H Sr 7500 DVB-S2 8PSK Fec 5/6 horses
    11283 H Sr 7500 DVB-S2 8PSK Fec 5/6 Horses
    Hi there.

    I know this post is old but are you still seeing these horse racing feeds on Horizons 3e??

    What sort of LNB would i need to get those freq's

    Thanks!

  • #100
    Senior Member

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    1,393
    Thanks
    46
    Thanked 987 Times in 505 Posts
    Rep Power
    508
    Reputation
    14801

    Default

    Yes they still use it for feeds your best chance is to look on the weekends and obviously it needs a lnb that covers the 11ghz band

    You will also need to be in Eastern Aus with a dish at least 90CM

  • Page 5 of 6 FirstFirst 123456 LastLast

    Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •