Results 1 to 6 of 6

Thread: PTZ IP Camera - How to configure it to be fixed in certain position ?

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    May 2023
    Posts
    14
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default PTZ IP Camera - How to configure it to be fixed in certain position ?

    Good Afternoon Colleagues
    I hope you are doing well . One of our customers has old IP Cameras from a vendor that stop manufacturing IP Cameras. He has PTZ Camera.


    ​As you know , PTZ camera is moving with configured speed to different presets . What is required is required is to configure the PTZ camera to be fixed on certain position/preset ?


    In general , Is this applicable for PTZ cameras ?


    Best Regards



Look Here ->
  • #2
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    501
    Thanks
    0
    Thanked 30 Times in 20 Posts
    Rep Power
    227
    Reputation
    475

    Default

    with my cameras I set the presets/position within the camera's menu.

  • #3
    Junior Member
    Join Date
    May 2023
    Posts
    14
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default

    Good Morning Typan
    Thx for your replay . Could you please share snapshots from the configuration of your camera on how to configure presets/position to force PTZ camera from moving and being fixed on predefined position/preset ?

    Best Regards

  • #4
    Administrator
    mtv's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    19,980
    Thanks
    7,554
    Thanked 15,125 Times in 6,782 Posts
    Rep Power
    5677
    Reputation
    240485

    Default

    They are all different.

    Have you read the manual?

    You haven't mentioned make/model.
    Please consider Premium Membership. Without Premium Member contributions Austech cannot operate.

  • #5
    Junior Member
    Join Date
    May 2023
    Posts
    14
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default

    Good Afternoon mtv
    Thx for your replay . Below is snapshot of the manual of PTZ Camera related to our topic. The vendor is Messoa and the part number is SPD970.



    Which setting should be done to make PTZ camera in a fixed position ?

    Best Regards
    Last edited by Ahmed_Abdulla1936; 14-06-24 at 10:40 PM.

  • #6
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2018
    Posts
    69
    Thanks
    2
    Thanked 21 Times in 19 Posts
    Rep Power
    82
    Reputation
    430

    Default

    Section 3.3.6 of the manual. Power On Action and also Recover Time, you can se the camera to move to the home location or to a preset. Configure both of these options.

  • Tags for this Thread

    Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •