Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 20 of 53

Thread: Mgcamd 1.28/Newcs and a whitey

  1. #1
    Premium Member
    warbo's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Armidale
    Posts
    1,920
    Thanks
    361
    Thanked 804 Times in 379 Posts
    Rep Power
    329
    Reputation
    5712

    Default Mgcamd 1.28/Newcs and a whitey

    Has anyone else tried this combo?

    The whitey missed an update and fell over and to my surprise after trying mgcamd 1.28 set to au on a dream, newcs started to receive emm's and then upcame pics.

    I didn't think dreams and newcs were supposed to be able to update a whitey?



Look Here ->
  • #2
    Senior Member z80's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    5,842
    Thanks
    112
    Thanked 77 Times in 48 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    708

    Default

    there are updates and there are updates.

    emk update is the problem with newcs,

    dreams don't have a problem updating in all cases.

  • #3
    Premium Member
    warbo's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Armidale
    Posts
    1,920
    Thanks
    361
    Thanked 804 Times in 379 Posts
    Rep Power
    329
    Reputation
    5712

    Default

    Quote Originally Posted by z80 View Post
    there are updates and there are updates.

    emk update is the problem with newcs,

    dreams don't have a problem updating in all cases.
    OK - but how come the whitey fired up as soon as mgcamd kicked in. Other cams tested such as evo and cccam simply didn't work or would log out when no ecms received.

    Are you saying newcs processes some emk's but not all, which is why the whiteys fall over?

  • #4
    Senior Member z80's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    5,842
    Thanks
    112
    Thanked 77 Times in 48 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    708

    Default

    I am saying newcs doesn't process the emk at all.
    There is a bug in newcs.

  • #5
    Senior Member Dave001's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Age
    48
    Posts
    816
    Thanks
    33
    Thanked 308 Times in 159 Posts
    Rep Power
    226
    Reputation
    2411

    Default

    It depends on if the EMK is addressed with a CB or C3 command.

  • #6
    Premium Member
    warbo's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Armidale
    Posts
    1,920
    Thanks
    361
    Thanked 804 Times in 379 Posts
    Rep Power
    329
    Reputation
    5712

    Default

    Quote Originally Posted by Dave001 View Post
    It depends on if the EMK is addressed with a CB or C3 command.
    Can explain a bit further Dave001?

  • #7
    Moderator

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    238
    Thanks
    74
    Thanked 187 Times in 72 Posts
    Rep Power
    222
    Reputation
    3231

    Default

    As a client, I can not get MG Cam 1.27 and above to work, has any one else had this problem in a DM7020?

    Previous version of MG Cam seem to be ok.

  • #8
    Premium Member
    warbo's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Armidale
    Posts
    1,920
    Thanks
    361
    Thanked 804 Times in 379 Posts
    Rep Power
    329
    Reputation
    5712

    Default

    Quote Originally Posted by cmoore View Post
    As a client, I can not get MG Cam 1.27 and above to work, has any one else had this problem in a DM7020?

    Previous version of MG Cam seem to be ok.
    Hi cmoore, they work fine.

    In var/keys you need mg_cfg. You might need to change a couple of the configs from the default. Here is mine, I've only pasted the top half as that's all I've changed.

    # EMM messages
    # 00 don't show any EMMs (default)
    # 01 show only valid EMMs
    # 02 show valid and bad EMMs with complete data display
    M: { 00 }

    # ECM messages
    # 00 don't show anything about ecm
    # 01 normal mode, show pids processed, decoded ecm and cw
    # 02 verbose mode, show valid and bad ECMs with data
    C: { 01 }

    # AU
    # 00 disable, no emm pids processed
    # 01 enable, emm pids always processed for soft-au and shared cards
    # 02 auto, emm started only if channel cant be decoded
    # 03 process emm pids for network cards update only
    A: { 01 }

    # key update (sum 01 or 02 with 04)
    # 01 update only new keys, default setting
    # 02 update all keys (used for valid PMK checking)
    # 04 enable TPS au
    U: { 02 }

    # config files folder (softcam, autoroll, ignore/priority)
    # 00 files in /var/keys
    # 01 files in /tmp
    T: { 00 }

    # network mode, use summ for several clients
    # 00 no network (default)
    # 01 newcamd netclient
    # 02 radegast netclient
    # 04 camd3 netclient
    # 08 gbox netclient
    G: { 01 }


    In var/tuxbox on the 7020 you need newcamd.conf.

    CWS = IPADDRESS Port# user pass 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 wan newcs

    Don't forget to have wan and server name at the end if client on a wan.

  • #9
    Premium Member
    warbo's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Armidale
    Posts
    1,920
    Thanks
    361
    Thanked 804 Times in 379 Posts
    Rep Power
    329
    Reputation
    5712

    Default

    Quote Originally Posted by z80 View Post
    there are updates and there are updates.

    emk update is the problem with newcs,

    dreams don't have a problem updating in all cases.

    Ok - doesn't seem much interest in this thread. I actually thought that this is what newcs users have been looking for (those that haven't gone to greywolf).

    I can say that the gams gone down 3 times due to the au box turned off or locked up etc. No client has had pics and all receiving a stack of bad ecm's.

    When the client running mgcamd 1.28 set to au is switched on then back come the pics and newcs starts firing off good ecm's. Sometimes it takes a while and sometimes it's instant. Just like in any other type of box that can update.

    Seems like mgcamd and newcs are updating the gam to me, or am I on the wrong track. Anyone else want to confirm it works?

  • #10
    Premium Member
    LeroyPatrol's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    N.E. Vic
    Posts
    16,063
    Thanks
    3,450
    Thanked 4,578 Times in 2,731 Posts
    Rep Power
    1564
    Reputation
    43911

    Default

    Don't worry warbo...I think many read with interest but don't know what the answer is! I have been using newcs running on xp and the whitey died the other day. Stuck it back in the strong and away we went again. So I have loaded up gwm for interest sake now and will see how that goes. It's been fine appart from it got a glitch the other night when I turned the fan off that was plugged in the same power point as the laptop and dm500! In the end it all came good after I restarted gwm.

    Leroy

  • #11
    Premium Member
    warbo's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Armidale
    Posts
    1,920
    Thanks
    361
    Thanked 804 Times in 379 Posts
    Rep Power
    329
    Reputation
    5712

    Default

    Quote Originally Posted by LeroyPatrol View Post
    Don't worry warbo...I think many read with interest but don't know what the answer is!

    Leroy
    I can see why some people mightn't want to confirm or even why some people might want to deny so that's ok.

    I'm only reporting what I've come across while testing. Not saying the gam won't fall over, but I really don't see how it can when I've seen the cam update it at will.

    Just need a few others to test it and report back. If the gam falls over in the mean time I'll be brave and post back

  • #12
    Member
    Johnno's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    The Dark Side of the Moon
    Posts
    326
    Thanks
    260
    Thanked 180 Times in 99 Posts
    Rep Power
    233
    Reputation
    3611

    Default

    Quote Originally Posted by warbo View Post
    Can explain a bit further Dave001?
    If the HSN is addressed by a CB nano then newcs is gunna stop working.
    If the HSN is addressed by a C3 nano then newcs will update the EMK

    CB & C3 update fine using GWM..

  • #13
    Member davo's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    In A House
    Age
    51
    Posts
    464
    Thanks
    32
    Thanked 202 Times in 103 Posts
    Rep Power
    184
    Reputation
    921

    Default

    Yep your receiving EMMs just not addressed to you HSN/UA Update. you will see.

    Newcs can NOT handle CB "UA" - EMK updates on ANY Ir2 card be it "Official" or "Sellers" card. with the changes made in the stream Cards needed to be updated Manually or via Placing back in decoder.

    Log the stream and see you HSN hit if its a C3 you have nothing to worry about it will update.

    You run newcs in Debug mode you will see....

    "[ Irdeto ] Card AU on reader 0 (insert reader name here) was not successfull"

    You will see this all day long...

    [ Irdeto ] EMM Update on Irdeto (GA)

    &

    [ Irdeto ] EMM Update on Irdeto (SA)

    However the "UA" EMM updates you wont.

    So when the "UA" Update comes through it will no longer work unless card it put back in cam or decoder.

    when you see this this means the Update Worked...

    [ Irdeto ] EMM Update on Irdeto (UA) <---- UA = Unique Address = HSN address.

    NO VERSIONS OF NEWCS ALLOW THE UA UPDATE ON IR2 HERE IN AUS ATM.

    This has been covered plenty of times. people choose not to respond when people post findings that are not True or Unfounded. not just this forum but others to.

    As dave001 has said depends on the command being sent to your HSN on your card. CB = BAD

    @leroypatrol people know the answer they have read it many times on the old austech and around but people refuse to Believe that a FACT is a FACT.

    Try GWM or ....... there is another you just have to find something out yourselves.

  • #14
    Premium Member
    warbo's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Armidale
    Posts
    1,920
    Thanks
    361
    Thanked 804 Times in 379 Posts
    Rep Power
    329
    Reputation
    5712

    Default

    Quote Originally Posted by davo View Post
    NO VERSIONS OF NEWCS ALLOW THE UA UPDATE ON IR2 HERE IN AUS ATM.

    This has been covered plenty of times. people choose not to respond when people post findings that are not True or Unfounded. not just this forum but others to.

    @leroypatrol people know the answer they have read it many times on the old austech and around but people refuse to Believe that a FACT is a FACT.
    Davo, since the "old" forum is not currently able to be refferred to, just your explanation would of been appreciated.

    All I can find in the current forum are people saying Newcs won't update correctly. I haven't been able to find anywhere that states in detail the reasons why.

  • #15
    Premium Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Melbourne
    Posts
    843
    Thanks
    242
    Thanked 85 Times in 68 Posts
    Rep Power
    195
    Reputation
    846

    Default

    Quote Originally Posted by Johnno View Post
    CB & C3 update fine using GWM..
    Is there a 'Linux equivalent solution' to provide the updating as GWM is doing?

  • #16
    Junior Member RSA's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    127
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    155
    Reputation
    11

    Default

    Quote Originally Posted by jimbo123 View Post
    Is there a 'Linux equivalent solution' to provide the updating as GWM is doing?


    CCcam 2.0.5

  • #17
    Senior Member z80's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    5,842
    Thanks
    112
    Thanked 77 Times in 48 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    708

    Default

    Quote Originally Posted by RSA View Post
    CCcam 2.0.5

    That contradicts what others have said, are you sure?

  • #18
    Senior Member
    fandtm666's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    5,241
    Thanks
    193
    Thanked 723 Times in 322 Posts
    Rep Power
    1027
    Reputation
    35107

    Default

    in the linux setup it is not the ccam that does not update the card but the fact that the newcs working with the ccam does not update it.Newcs and GWM use a different protocol and different set of instructions where newcs was developed for the European setup and GWM was specifically setup for the AUS and as such the needed commands have been integrated within GWM and not newcs .

    But please if you have proof that newcs does infact update the cards then post the documentation showing how and so on.

  • #19
    Premium Member
    warbo's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Armidale
    Posts
    1,920
    Thanks
    361
    Thanked 804 Times in 379 Posts
    Rep Power
    329
    Reputation
    5712

    Default

    Quote Originally Posted by fandtm666 View Post
    But please if you have proof that newcs does infact update the cards then post the documentation showing how and so on.

    fandtm666, I am just going to see what happens over the next few weeks and will post back if the gams still going, or earlier as soon as it falls over.

    I don't proffess to be an expert which I am sure is obvious. I don't even own a logger. I'm purely reporting my experience.

    As for proof, anyone can try the same setup and come to their own conclusion.

    Newcs 1.50 on windows xp
    Gam in phoenix
    X number of dream clients connected using various cams
    1 dream client with au on using MGcamd 1.28 configured as above post

    When your gam next goes down, try connecting to Newcs using the mgcamd box. Stop/start the cam and wait for pics.

    Maybe there will be a time when it won't work which is what Davo is probably getting at. It's just I haven't come across it yet.

  • #20
    Senior Member
    fandtm666's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    5,241
    Thanks
    193
    Thanked 723 Times in 322 Posts
    Rep Power
    1027
    Reputation
    35107

    Default

    That would be great to see warbo how it goes ( i personally only use mgcamd).

    As for being an expert everyone has his own strengths mate but by testing and looking at the programs logs if it drops or continues helps everyone and if they are able to see the error log or working log then it helps with the development of applications.

  • Page 1 of 3 123 LastLast

    Similar Threads

    1. Irdeto2 and NewCS
      By mborkp in forum Dreambox
      Replies: 31
      Last Post: 16-06-10, 06:21 PM
    2. The Whitey...
      By Mike_Hunt in forum Newbie Satellite
      Replies: 12
      Last Post: 11-02-08, 10:17 PM
    3. Strong 4653x Moded Ready For Whitey In Stock
      By erhan75 in forum Buy Sell and Trade
      Replies: 2
      Last Post: 30-01-08, 10:35 PM
    4. NewCS
      By Adobe in forum Dreambox
      Replies: 6
      Last Post: 27-01-08, 04:39 PM

    Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •