Results 1 to 10 of 10

Thread: Official Idiot needs help

  1. #1
    Junior Member edge of reality's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Sydney
    Posts
    19
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default Official Idiot needs help

    HELP!!, I must be a Idiot, I have recently received my second DM500s and now I want them to share, have some info gathered off this site and need to edit the CCam 2.05 cfg I belive, but where the hell is the cfg file or how do I go about it!. Both my DM500s read my Op**s[ cable card thru different satellie dishes at the moment, with official cards, but I wanted to experiment sharing from one.
    Thanks in adavance Official Idiot!!!



Look Here ->
  • #2
    Senior Member Decapper's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Your mothers house
    Age
    48
    Posts
    1,026
    Thanks
    119
    Thanked 127 Times in 79 Posts
    Rep Power
    192
    Reputation
    617

    Default

    You need an ftp client.



    ccam.cfg is in /var/etc

    Have a look through it.


    You have not given enough info to answer further. Also what sort of knowledge you have? Any network exp.?

  • #3
    Administrator
    admin's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Victoria
    Age
    52
    Posts
    30,830
    Thanks
    2,184
    Thanked 13,288 Times in 5,655 Posts
    Rep Power
    4311
    Reputation
    156945

    Default

    Shit , for a moment I thought you were an unofficial idiot ! Phew !

    I am no expert and wont be a great deal of help BUT......

    You will need an FTP program ( do a Google , plenty with a 30 day trial ) and FTP to your box using the boxes IP address ( go in to the menus and setup , expert setup , communication setup )

    Default username is Root , Default Password is Dreambox.

    I am not sure where cccam.cfg is as I dont have a 500 handy and connected , I am sure someone can tell you. You could use the search fucnction on the FTP prog to find it pretty easily.

  • #4
    Senior Member
    fandtm666's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    5,131
    Thanks
    144
    Thanked 597 Times in 261 Posts
    Rep Power
    968
    Reputation
    32587

    Default

    there is also a built in ftp in dreambox tools found in the dreambox control center that has all you need for the dreams




    DreamBox Tools v3.0

    1-DreamUP V1.3.2.1 NEW
    2-DreamBoxEdit V2.02 NEW
    3-Dreambox Control Center v2.95 NEW
    4-bitcontrolŽ MPEG-2 Decoder v2.1 NEW
    5-bitcontrolŽ Digital TV Link 2.9 NEW
    6-DVR-Studio Pro v1.56
    7-Screenshot Tool v1.72
    8-NFS Server v4.3 NEW
    9-TS Converter V2.5
    10.FLASHWIZARD v6.3

    Dreambox Control Center

    Telnet-Client
    FTP-Client
    Download Recordings
    Upload Recordings
    Web-Interface
    Setiings Backup/Restore/Editor

  • #5
    Senior Member
    best4less's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Australia
    Posts
    7,691
    Thanks
    3,480
    Thanked 2,206 Times in 1,132 Posts
    Rep Power
    704
    Reputation
    15145

    Default

    DreamBox Control Center 2.5 is a good and easy program
    to use to edit the dream box
    once you have it set up look on the left hand side down the bottom you will see ftp tab then you can search for the ccam.cfg file in /var/etc folders

    good luck
    When you do things right, people won't be sure that you have done anything at all

  • #6
    Senior Member
    best4less's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Australia
    Posts
    7,691
    Thanks
    3,480
    Thanked 2,206 Times in 1,132 Posts
    Rep Power
    704
    Reputation
    15145

    Default

    diavalo13666 Thanks for the download links
    When you do things right, people won't be sure that you have done anything at all

  • #7
    Junior Member edge of reality's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Sydney
    Posts
    19
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default Still need Help!!

    Thanks all for the info, the Dreambox Tools was great, can FTP the box no problems.
    But because I have Zero programming skills I just edited the CCcam.cfg file, and it did not work, could someone email me an example of what it should look like ?, I guess it is simple to most people but its new to me!.
    Also my recently puchased DM500s from Satronics is a little harder to use, seems to only use LNB 11300 setting and the network setting of 192.168.0.24 and It uses a different internet site to update cams, I ony had the option of about 6 cams with CCcam2.04 being the newest, my other DM500s has no problems. Is it the image or is it the internet sites, and if so how can I change the site?.
    Sorry about the many questions but I am just learning.
    Thanks in advance Idiot and now Stupid.

    email: [email]edge.of.reality@optusnet.com.au

  • #8
    Senior Member
    fandtm666's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    5,131
    Thanks
    144
    Thanked 597 Times in 261 Posts
    Rep Power
    968
    Reputation
    32587

    Default

    do they both have the same image

    eg: gemini or do the have different ones as that would explain the different sites they download from.

    as for the lnb and network settings knowing the image type will help to determine where to go to change them to suit your needs as they can all be changed on every image

  • #9
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    42
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    145
    Reputation
    10

    Default

    Quote Originally Posted by edge of reality View Post
    But because I have Zero programming skills I just edited the CCcam.cfg file, and it did not work, could someone email me an example of what it should look like ?, I guess it is simple to most people but its new to me!.

    email: [email]edge.of.reality@optusnet.com.au
    Try using Textpad or UltraEdit to edit your files (Google them). The file must be written/saved in Unix format and not PC format. Someone correct me if I'm wrong but if you were using Windows notepad I don't think it will work.

  • #10
    Senior Member nfnovice's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1,426
    Thanks
    250
    Thanked 326 Times in 211 Posts
    Rep Power
    225
    Reputation
    1640

    Default

    try and find notepad++ (my good friend google will help you)
    one of the best free programing editors I have used

  • Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •