Results 1 to 11 of 11

Thread: VOIP analog phone adaptors and phone network

  1. #1
    Senior Member
    fromaron's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1,856
    Thanks
    146
    Thanked 433 Times in 241 Posts
    Rep Power
    293
    Reputation
    4785

    Default VOIP analog phone adaptors and phone network

    Hi all,
    I am getting ready for my first VOIP contract activation. I have a Sipura PAP2 adaptor I intend to use. The adapter has two independent phone outputs which letsme to have two lines at the same time.
    I wonder if it will be possible to connect my existing phone network - three phones where one of them is wireless? I don't know if the adaptor can handle multiple phones load as I was going to connect cable from one of the outputs to the wall phone sockets (I realise the wiring will have to be slightly altered).
    All comments will be highly appreciated.



Look Here ->
  • #2
    Senior Member
    fromaron's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1,856
    Thanks
    146
    Thanked 433 Times in 241 Posts
    Rep Power
    293
    Reputation
    4785

    Default

    So, did anyone try to run multiple phones from the ATA adaptor?

  • #3
    Member Pokedad's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    256
    Thanks
    8
    Thanked 5 Times in 4 Posts
    Rep Power
    146
    Reputation
    44

    Default

    How old are the non wireless phones? I don't think I'd be powering the output to sockets and house wiring though, that's pushing it.

    Is the adaptor self powered?

  • #4
    Senior Member
    best4less's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Australia
    Posts
    7,689
    Thanks
    3,480
    Thanked 2,206 Times in 1,132 Posts
    Rep Power
    696
    Reputation
    15145

    Default

    I just set a voip system up at home and You will have to use one of those double adapters thing's on just one line
    I have 2 cordless and one of those flash telstra phones all
    work good
    When you do things right, people won't be sure that you have done anything at all

  • #5
    Senior Member z80's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    5,842
    Thanks
    112
    Thanked 77 Times in 48 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    708

    Default

    I fitted my engin system at point of entry to the house and with 4 extensions it works fine.
    But that is just one line not two.

  • #6
    Senior Member
    fromaron's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1,856
    Thanks
    146
    Thanked 433 Times in 241 Posts
    Rep Power
    293
    Reputation
    4785

    Default

    Thank you guys for your input. You gave me more confidence it should work.
    The wireless phone is just one of the new ones, so hopefully I will have no problems running all phones from one output. Also the PAP2 is self powered as I assume all ATA adapters will be.

  • #7
    Premium Member mal's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    485
    Thanks
    59
    Thanked 54 Times in 30 Posts
    Rep Power
    160
    Reputation
    347

    Default

    Have done this many times in my line of work no problems
    Don't know why they put 2 lines on thier units because you will get problems if you use both lines at the same time but it does enable you to have 2 providers
    A lot of cordless phones cause echo some worse than others

  • #8
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    57
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    138
    Reputation
    15

    Default

    how are the bills looking after installign VOIP ?

  • #9
    Senior Member
    fromaron's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    1,856
    Thanks
    146
    Thanked 433 Times in 241 Posts
    Rep Power
    293
    Reputation
    4785

    Default

    Quote Originally Posted by cool-guy-matt View Post
    how are the bills looking after installign VOIP ?
    70 bucks per month healthier

  • #10
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    30
    Thanks
    1
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    138
    Reputation
    12

    Default

    Solved my problem.
    Last edited by ger1; 25-06-08 at 11:37 PM.

  • #11
    Junior Member popeye's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default Help with

    Has anyone got one of these ? NETGEAR Dual-mode Cordless Phone with Skype

    (SPH200D) if so are they any good.
    Popeye

  • Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •