Results 1 to 5 of 5

Thread: Pennytel porting

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    13
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default Pennytel porting

    Hey guys,

    Thinking of switching to pennytel and cancelling my line rental. However I was hoping I'd be able to port my existing optus landline number. Has anyone done this? I've been calling their customer service number and keep getting an answering machine.


    Also my setup is I've got is optus cable with a Netgear CVG824G router. From my understanding I should just be able to get a ATA phone adapter and be able to plug in my existing cordless handsets and should be ok to go. Is this correct?



Look Here ->
  • #2
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Hunter NSW
    Posts
    8
    Thanks
    1
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default

    Quote Originally Posted by manji View Post
    Hey guys,

    Thinking of switching to pennytel and cancelling my line rental. However I was hoping I'd be able to port my existing optus landline number.

    I should just be able to get a ATA phone adapter
    I don't believe you can port your landline to PT.

    Yes to the ATA. A good device is the Minitar MVA11A which you can purchase on line from JMG Technology for around $80 delivered.

    There are reports that the cheap Sipura PAP2's on eBay from HK can be of dubious quality.

  • #3
    Senior Member DND's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    1,314
    Thanks
    359
    Thanked 301 Times in 186 Posts
    Rep Power
    215
    Reputation
    1569

    Default

    Quote Originally Posted by manji View Post
    Hey guys,

    Thinking of switching to pennytel and cancelling my line rental.
    You will still need your phone line unless you can get naked ADSL


    You could get an Billion 7301VGP ADSL2+, Wireless with VoIP from JMG Technology for 97bucks and plug your phone into the back of that

    Last edited by DND; 07-04-10 at 07:38 PM.

  • #4
    Junior Member Oberg's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    29
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    136
    Reputation
    10

    Default

    Quote Originally Posted by DND View Post
    You will still need your phone line unless you can get naked ADSL
    He's on Optus cable.

  • #5
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    49
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 3 Posts
    Rep Power
    142
    Reputation
    22

    Default

    in theory, you could, do a divertion , on the house line, to the public number that penny tel assign you , then cancel your land line as your on optus, the issue is. you paying for divertion, your divert may not stay on the line, and someone may be assigned your new number.

    You could just get the pennytel account , organise with your carriage to put a preannouncement on the line stating your new number is XXXXX for say 3 months.

    Any one who doesnt know by then will contact your mobile.

  • Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •