Page 16 of 16 FirstFirst ... 678910111213141516
Results 301 to 312 of 312

Thread: Humax HDR-1003S Problems thread

  1. #301
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Roma Qld
    Posts
    56
    Thanks
    22
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    96
    Reputation
    40

    Default

    Have a current issue with one of these with Updating flashing on the screen all the time, never seems to update and after a while loses any reception from Sat and requires a reset to factory defaults to get it receiving again. Checked the latest versions from human website which it has.

    Any ideas?



  • #302
    Premium Member
    Mr 672A's Avatar
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    The only Country in the English speaking World where you cannot sue your Solicitor or Barrister.
    Posts
    3,846
    Thanks
    1,137
    Thanked 1,153 Times in 660 Posts
    Rep Power
    640
    Reputation
    20565

    Default

    Quote Originally Posted by romaqld View Post
    Have a current issue with one of these with Updating flashing on the screen all the time, never seems to update and after a while loses any reception from Sat and requires a reset to factory defaults to get it receiving again. Checked the latest versions from human website which it has.

    Any ideas?
    Well if the Human site has a latest update for your box get it put it on a USB and update the box
    Not responsible for any post written after the 28/10/2014. My pet hate, Corrupt Politicians, Corrupt Legal System + a legal system Australia wide that does not allow you to sue a Solicitor or Barrister for Professional Negligence (as Stated by the Law Society and prominent Lawyers) and Corrupt Cops. Not necessarily in this order. Please Note Lawyers are PROTECTED SPECIES IN THIS COUNTRY, PROTECTED FROM THEIR F..K UPS

  • #303
    Moderator
    cmoore's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    240
    Thanks
    83
    Thanked 190 Times in 74 Posts
    Rep Power
    229
    Reputation
    3291

    Default

    Quote Originally Posted by Mr 672A View Post
    Well if the Human site has a latest update for your box get it put it on a USB and update the box
    Good luck if you can get into update mode Ive tried to update my human box with a patch to fix the front panel touch screen sensitivity for a year now and the firmware will not load via USB using the sequence they recommend.
    Last edited by cmoore; 23-10-19 at 10:59 AM.

  • #304
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2019
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Reputation
    30

    Default Humax scrolling channel problem 1003s

    Like others I have the scrolling channels and volume bar suddenly appearing - the thing is useless. The strange thing is that it works no problem when I connect to a friends hisense P7 TV. When using my own Samsung 65 inch 3d tv I get the issues. I am thinking of getting the P7 since i like having Vast but am not sure if it is the TV? It seems very odd to me - why would a different TV fix things - I use the same cable, inputs and outputs...any ideas? anything I can do to the samsung to make it work? I have bought the altech unit but it has even worse issues - the Humax is much more professional in normal operation.
    Last edited by phil_d; 15-12-19 at 09:25 AM.

  • #305
    Premium Member
    hinekadon's Avatar
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    still above ground level
    Posts
    1,499
    Thanks
    4,035
    Thanked 1,643 Times in 603 Posts
    Rep Power
    679
    Reputation
    29237

    Default

    Just a suggestion ??? some tvs put out 5v on pin 18 of the hdmi cable some settop boxes do the same so when they are connected together the voltages are slightly different (4.8v-5.2v) this causes the conflict and explains the flashing screen and other problems so thats a starting point for you , Cheers don
    are you a self appointed hypocrite sheriff or just a nasty person

  • #306
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2019
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Reputation
    30

    Default

    Quote Originally Posted by hinekadon View Post
    Just a suggestion ??? some tvs put out 5v on pin 18 of the hdmi cable some settop boxes do the same so when they are connected together the voltages are slightly different (4.8v-5.2v) this causes the conflict and explains the flashing screen and other problems so thats a starting point for you , Cheers don
    Thanks, sounds like it is something to do with the HDmi plug. Is there any connector or something that might address this?

  • #307
    Premium Member
    hinekadon's Avatar
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    still above ground level
    Posts
    1,499
    Thanks
    4,035
    Thanked 1,643 Times in 603 Posts
    Rep Power
    679
    Reputation
    29237

    Default

    no . its a suggestion to basis your faultfinding on I have come across this problem with the same symptoms before , if you dont have a multi-meter and be prepared to attempt finding the fault with a little electronic understanding . You have to check the stb to see if there is volts on the pin then check the tv to verify the voltages are the same if not then theres the problem that you have to fix ???
    are you a self appointed hypocrite sheriff or just a nasty person

  • #308
    Premium Member
    hinekadon's Avatar
    Join Date
    Jan 2017
    Location
    still above ground level
    Posts
    1,499
    Thanks
    4,035
    Thanked 1,643 Times in 603 Posts
    Rep Power
    679
    Reputation
    29237

    Default



    this is what you need to get over your problems Don
    are you a self appointed hypocrite sheriff or just a nasty person

  • #309
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2019
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Reputation
    30

    Default

    I changed tv to a hisense p7 from a samsung - no problems since. Sold the rubbish altech and back to using the humax. great!

  • The Following User Says Thank You to phil_d For This Useful Post:

    hinekadon (17-01-20)

  • #310
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2019
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Reputation
    30

    Default

    Update on humax volume changing issue....the P7 worked for a while but now has the same issue. Seems this is is unsolvable issue - no wonder humax deserted australia. Should do a class action or something. How can a modern company get away with this with all the consumer laws.

  • #311
    Junior Member Sunshine Coast's Avatar
    Join Date
    May 2013
    Posts
    112
    Thanks
    25
    Thanked 29 Times in 16 Posts
    Rep Power
    99
    Reputation
    330

    Default

    Quote Originally Posted by Sunshine Coast View Post
    On several occasions now, I have scheduled a program to be recorded and then I get a "could not track" error message when I go to play it later. I think this only happens when the unit is recording 2 channels at once (not sure).
    7 years later, I still have the same unit, and it still has this problem!

    And BTW, no firmware updates since 6, SEP 2014. Ugh.

  • #312
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2019
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Rep Power
    0
    Reputation
    30

    Default

    Actually my humax has ended up working well with my hisense p7 tv. It maybe was a problem with the Samsung 3d tv I was using. No problems now with channel changes or volume control issues. I wonder if it was the HDmi plug on the Samsung that caused the issues. The humax is still the best satellite pvr I think...unfortunately
    Last edited by phil_d; 08-08-20 at 09:28 PM.

  • Page 16 of 16 FirstFirst ... 678910111213141516

    Tags for this Thread

    Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •