Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 23

Thread: New Caledonia TV, additional new station and Aston Simba HD Outre Mer recording..

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    18
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 6 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    120

    Default New Caledonia TV, additional new station and Aston Simba HD Outre Mer recording..

    Hello All,
    For anyone who has the free ( probably using the Aston Simber HD Outre Mer and supplied decorder card ) sat reception from New Caledonia, if you haven`t done a Channel search recently it my be worth to do one as there appears to be an additional station on the old lists, its another local from NC - NCTV ( In French ).
    If you have also had problems trying to record programmes with the Aston Simba, I think I have a solution, (well it works on my unit anyway ).
    To record, open up the upcoming programme menu, scroll up/down side to side to the program you want to record, press the record button, press OK ( a record icon appears in that programmes details ) but then DONT exit , return or anything else... but using the menu scroll button, scroll down to any other programme first and then exit etc. Mine records perfectly now..
    Tony

  2. The Following 2 Users Say Thank You to vfastbear For This Useful Post:

    irritant (05-03-19),mandc (21-05-14)



Look Here ->
  • #2
    Junior Member Simey's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Melbourne
    Posts
    55
    Thanks
    13
    Thanked 19 Times in 13 Posts
    Rep Power
    113
    Reputation
    165

    Default

    Thanks Tony. NCTV has been there for a while. Apart from local programs, it has other shows and segments from TF1 sometimes, so it is not a bad channel.

    A few more of the FTA channels from France would be great to see too in future. Heres hoping.

  • The Following User Says Thank You to Simey For This Useful Post:

    irritant (05-03-19)

  • #3
    Junior Member
    Join Date
    May 2014
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    50

    Default

    Thank you for the information on how to program recordings on the Aston Simba STB. I will give it a try.

    By the way, is your upcoming programme guide accurate? The guide displayed on my Aston Simba correctly shows the current program and the next program, but most of the subsequent future programs are completely wrong. Is it just me?

  • The Following User Says Thank You to ichi For This Useful Post:

    irritant (05-03-19)

  • #4
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    18
    Thanks
    0
    Thanked 9 Times in 6 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    120

    Default

    Yes Ichi, my program guide is all over the place too. The guide often does not show programs more than an hour ahead and then suddenly shows a whole evenings worth etc...
    I have noticed that programs are sometimes there on the guide and then suddenly get overwritten by something else. I would suspect that this is another reason why recording is difficult to program ahead.
    I did try a station reload but that didn`t make any difference. Its a bit annoying.. but hey the picture on this receiver is Great.!!!

  • The Following User Says Thank You to vfastbear For This Useful Post:

    irritant (05-03-19)

  • #5
    Junior Member Simey's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Melbourne
    Posts
    55
    Thanks
    13
    Thanked 19 Times in 13 Posts
    Rep Power
    113
    Reputation
    165

    Default

    Sorry to drag up an old thread. Just wondering if anyone else has lost Caledonia from their Aston Simba box recently?

    Mine was working fine up until a few weeks ago.

    They have a lot of new TF1 shows now.

  • The Following 2 Users Say Thank You to Simey For This Useful Post:

    irritant (05-03-19),jwhelan (22-06-19)

  • #6
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    10
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default

    I've also lost Caledonia from the Aston Simba box as of Saturday 6/4/2019.
    I've ordered another LNB to see if this will correct the Issue.
    Also tried resetting the box to factory settings and no go. The box just looks for a signal and goes into a loop/initialization.

  • #7
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    eastern N Z
    Posts
    114
    Thanks
    0
    Thanked 30 Times in 18 Posts
    Rep Power
    156
    Reputation
    580

    Default

    looking thru tps on Intel 18 see 11513 at av strength but no 11155 or no France tv

  • #8
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2019
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 6 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    130

    Default Aston Simba Lost Reception and Upgrade

    Hello all, I have also lost my reception on my Aston Simba "Autre Mer", and I too thought it was some type of hardware dish problem, but with others having the same problems, clearly it is not.
    I have visited the web site of Antelec, the sellers of my unit, in New Caledonia and found ( in French ) that there is a special mention about an upgrade to the Aston system. Following an email request to them in my semi broken French, they have sent me a file for the upgrade with French Instructions.
    I am about to give it a go. This file is loaded onto a clean usb stick, and placed in the usb port in the rear of the unit, and then navigated through the Astons menu system to usb upgrade, well thats what it says anyway.
    I will go and give it a go and report back later whether it works or not, whether it actually loads the sat settings etc or whatever the results are.

  • The Following 3 Users Say Thank You to ippybear For This Useful Post:

    jwhelan (22-06-19),LeroyPatrol (13-04-19),tristen (13-04-19)

  • #9
    Premium Member
    ol' boy's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    16,699
    Thanks
    7,614
    Thanked 9,338 Times in 4,745 Posts
    Rep Power
    3935
    Reputation
    161832

    Default

    I can concur that:

    Retour N Caledonie
    CALEDONIA
    Retour Polynesia
    Retour Wallis et Future
    France 24

    Have 0% signal on a third party box

    It may be an other issues, seems to coincide with the above posts
    If u want to go on an expedition get a Land Rover, if u want to come home from an expedition get a Landcruiser!

  • #10
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2019
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 6 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    130

    Default

    Bonjour tout le monde, ca marche ! - Its Walking - It Works !!. OK, basically just put the usb stick in the Aston, turned it on, went to the USB upgrade section, pressed the middle selection on the presented menu ( wasn`t quite sure on the French wording concepts then OK, then the same to the top selection just in case and OK. Powered down, pulled the USB Stick, powered up and greeted by one of my favorite shows "Slam". The file (as usual ) is called simba.ast. All the usual stations are there with the addition of Canal+ which of course wants its own encrypted subscribers card.

  • The Following 3 Users Say Thank You to ippybear For This Useful Post:

    jwhelan (22-06-19),ol' boy (13-04-19),tristen (13-04-19)

  • #11
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    eastern N Z
    Posts
    114
    Thanks
    0
    Thanked 30 Times in 18 Posts
    Rep Power
    156
    Reputation
    580

    Default

    France TV 11155 changed s/r to 30000

  • #12
    Premium Member
    ol' boy's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    16,699
    Thanks
    7,614
    Thanked 9,338 Times in 4,745 Posts
    Rep Power
    3935
    Reputation
    161832

    Default

    Yeah, after a rescan, i got most back

    Working great

    Last edited by ol' boy; 16-04-19 at 11:43 AM.
    If u want to go on an expedition get a Land Rover, if u want to come home from an expedition get a Landcruiser!

  • #13
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    10
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default

    Thanks Ippybear, that is really good news.
    Would I be able to kindly ask if you could please send me the upgrade file?

  • #14
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2019
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 6 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    130

    Default Upgrade

    Quote Originally Posted by vince80 View Post
    Thanks Ippybear, that is really good news.
    Would I be able to kindly ask if you could please send me the upgrade file?
    , sure, whereto, how to ?
    ...And I will forward the email with the attachments that they sent me.
    Last edited by ippybear; 18-04-19 at 09:56 AM. Reason: Extra information.

  • #15
    Junior Member Simey's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Melbourne
    Posts
    55
    Thanks
    13
    Thanked 19 Times in 13 Posts
    Rep Power
    113
    Reputation
    165

    Default

    Thanks. Can anyone advise if Caledonia is working? I can't get it on my Aston Simba. The file provided by Antelec included it at 11513v 3750.

    I can now get France Info though which is good.

  • #16
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    15 km north of Merimbula Far South coast NSW
    Posts
    47
    Thanks
    45
    Thanked 47 Times in 17 Posts
    Rep Power
    149
    Reputation
    295

    Default

    G' Day All,

    Could you please list correct parameters S/R and Fec for 11155 H (France Television) and TV Caledonia on 11513 H.)

    Your help is much appreciated
    M

  • #17
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    15 km north of Merimbula Far South coast NSW
    Posts
    47
    Thanks
    45
    Thanked 47 Times in 17 Posts
    Rep Power
    149
    Reputation
    295

    Default

    Hi All,
    Received from France Television the new parameters for their French Bouquet on Intelsat 18 (New Caledonia). Please note that it is now in Viacess V4, works well on third party decoders like the Ultraplus x1000 /980. OK with Aston Simba with the new software update.

    Details:
    Vous trouverez ci-après les informations demandées :

    Codage vidéo : MPEG4
    Codage audio : MPEG1 – L2
    Cryptage : Viaccess V4
    Satellite : IS18
    Position : 180° Est
    Transpondeur : FP 6K
    Fréquence centrale : 11 155 MHz
    Bande passante : 72 MHz
    Type de modulation : DVB-S2
    Modulation de phase : 8PSK
    FEC : 5/6
    Débit utile : 72 Mbits
    Débit symbole max : 30 Mbauds (S/R)

    Cheers
    M
    Last edited by michell; 06-05-19 at 03:11 PM.

  • The Following 2 Users Say Thank You to michell For This Useful Post:

    LeroyPatrol (07-05-19),tristen (06-05-19)

  • #18
    Junior Member
    Join Date
    May 2019
    Posts
    4
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 2 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    150

    Default Still no france tv

    I have tried 30000 symbol rate, nothing. I a man still getting the encrypted canalsat channels, and able to watch canal + when it's free. I just get no signal at all on the 11155mhz channel. It's an Aston simba box from antelec new caladonie with card. Stopped beginning of April. Any thoughts folks?

  • #19
    Junior Member digitaldvd's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    122
    Thanks
    14
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Rep Power
    147
    Reputation
    20

    Default

    Hi all
    just wondering if anyone has lost the channels on 11115 all other transponders ok except 11115 H
    Last edited by digitaldvd; 16-06-19 at 07:32 PM.

  • #20
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    eastern N Z
    Posts
    114
    Thanks
    0
    Thanked 30 Times in 18 Posts
    Rep Power
    156
    Reputation
    580

    Default

    you mean 11155?

  • Page 1 of 2 12 LastLast

    Tags for this Thread

    Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •