Results 1 to 3 of 3

Thread: Think i have killed my Aladdin xt plus 2

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2015
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Rep Power
    0
    Reputation
    10

    Default Think i have killed my Aladdin xt plus 2

    Hello all, I have only installed a Aladdin xt plus 2 into my 1.2 to 1.3 xbox couple of days ago. Last night i fitted a 2TB hard drive into the xbox with a Sata connector. All working great but when coming to partition the drive with XBpartitioner. It was giving me an error saying i need to upgrade the bios to LBA48. After looking about on sites. People say use hexen disc and flash iND Bios 256k and that it works great. After i tried it my xbox boots with a "Loading ind-bios" Then it will end up going to a black screen.

    I'm totally sure i have killed the mod chip as it will not boot any disk.
    And i only today find out that i needed to use the evox M8 bios F and G.

    I was so tired last night and following what people say on sites. I was totally confused by it. But now it all makes sense to use the evox as it's that what shows up on the screen.

    The sites i was looking at last night.



    Any ideas on what best to do as i'm sure it's dead.

    Thank you



Look Here ->
  • #2
    Senior Member

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Melbourne, NE.
    Age
    51
    Posts
    2,545
    Thanks
    357
    Thanked 521 Times in 360 Posts
    Rep Power
    368
    Reputation
    7218

    Default

    You dont need to use M8 bios, i only ever use iND5003 bios and i have done plenty of 1.5/2TB sata hdd upgrades.
    Did you re install the dash files ? I prefer to use AID with the one click chipped/tsop'd console install then overwrite the old XBMC with the most current version.
    The only way you could kill the chip is by an incomplete flash or physically shorting it out. After installing the hdd you need to format it using 64K clusters , i do this after installing dash files as you only format the extended partitions and not C/ E.

  • #3
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked 5 Times in 1 Post
    Rep Power
    0
    Reputation
    35

    Default

    Since modshops have gone in WA, thought I would give it ago.

    Soldered the LPC pins, and R3G3 right side and D0 front of mobo to Aladdin chip.

    Installed a new 500GB HDD



    If I short press power I get the MS BIOS (what I want)

    Long press only sometimes i get the evo x bios to boot, can hear the dvd tray seeking with no video and need to press eject for it to the boot bios about 1min.

    other times it boots straight away to evo x nothing else to press other then hold power



    No FRAGing and the LED on the mod chip is on

    Did upgrade the bios to evo M8 F+G 256K but didn't help.
    Last edited by Halo_2; 26-11-19 at 11:41 PM.

  • Bookmarks

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts
    •